Nu er det besluttet: Frist for EU-ansøgninger forlænges 14 dage

Landbrugsstyrelsen efterlyser tålmodighed blandt konsulenter og kunder men forlænger årets ansøgningsrunde indtil den 1. maj. Det sker med hensvisning til corona-situationen.

Som følge af COVID-19 har Landbrugsstyrelsen besluttet at forlænge årets ansøgningsrunde med 14 dage.

Fristen for at indsende ansøgningsskemaet bliver derfor den 1. maj, mens ændringsfristen bliver den 26. maj. Ansøgningsrunden åbnede den 3. februar.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Vi har hørt, at konsulenterne og landmænd gerne vil have mere tid til at indsende deres ansøgning. Vi står i en helt særlig situation lige nu, som kommer til at udfordre os resten af året", siger direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen.

"I lyset af den har vi besluttet at forlænge ansøgningsrunden".

Udbetaling kan forsinkes

Jette Petersen understreger, at hun ikke kan udelukke, at Landbrugsstyrelsen ikke vil kunne overholde sine udbetalingsmål i år.

Hun opfordrer samtidig alle til at udvise ekstra tålmodighed i en tid, der byder på ekstraordinære udfordringer både for landbrugets konsulenter og for styrelsens medarbejdere, som alle i stort tal arbejder hjemme - mange i børnefamilier med pasningsopgaver ved siden af arbejdet.

"Der er en risiko for, at vi ikke kan overholde vores udbetalingsmål, selvom vi vil arbejde benhårdt på fortsat at nå den. Vi har alle behov for at være lidt ekstra tålmodige i den her tid. Men jeg vil gerne forsikre om, at alle ressourcer i vores hus arbejder for at få ansøgningsrunden til at glide godt i den næste måned", siger Jette Petersen.

Skønmaleri

Landbrugsstyrelsen meldte allerede mandag ud at man "overvejede" at give fristforlængelse for at hjælpe konsulenterne under corona-krisen.

Styrelsen roste sig samtidig af, at have "truffet nogle gode valg på IT-fronten i år".

"Selvom der har været et par nedbrud, kører vores IT-systemer generelt, som de skal, så konsulenter og landmænd burde ikke have problemer med at ansøge. Selvom vi arbejder hjemme, får vi hurtigt og effektivt løst de fejl, der indtil videre har været", skrev styrelsen.

Det fik mange planteavlskonsulenter op i det røde felt.

De synes, Landbrugsstyrelens fremstilling af IT-situationen er et skønmaleri og kan ikke genkende, at tast selv fungerer godt.

Det meldte en række konsulenter ud mandag, hvor de langede ud med hårde ord til Landbrugsstyrelsen og tast selv.

Beder om tålmodighed

LandbrugsAvisen har i dag fået svar på kritikken fra vicedirektør Louise Piester:

"Jeg forstår godt, at konsulenter og landmænd ikke er tilfredse med vores IT-system den seneste uge, hvor vi desværre har oplevet mange store fejl, som har taget tid at rette", skriver Louise Piester.

Hun tilføjer, at både styrelsen og Landbrugsstyrelsens tre IT-leverandører "desværre" er "påvirket af at arbejde hjemmefra".

"Vi alle må være lidt ekstra tålmodige i den her tid. I de første halvanden måned var der kun lidt over 17 timer, hvor det ikke var muligt at tilgå ansøgningsskemaet. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at vi ikke har kunnet fortsætte de gode takter i den her uge, men jeg vil gerne forsikre om, at vi har fuldt fokus på at sikre så stabilt et IT-system som muligt".

Påvirker hele året

"Vi gør alt, hvad vi kan for at løse de udfordringer, som den særlige situation, vi står i, medfører. Vi har lige besluttet at forlænge ansøgningsrunden, men det vil give udfordringer resten af året. Det håber jeg, at konsulenter og landmænd er med på", skriver Louise Piester.

Flere store nedbrud

Den seneste uge har Landbrugsstyrelsens IT-system været ramt af flere, store nedbrud, som er blevet løst "så hurtigt som muligt".

I alt har knap 22.000 ansøgere indsendt et skema indtil videre. Det forventes, at knap 38.000 landmænd ansøger om støtte

Landbrugsstyrelsens kundecenter er som altid klar til at besvare spørgsmål i de sædvanlige åbningstider fra 9-16 mandag til torsdag og fra 9-15 om fredagen, skriver Landbrugsstyrelsen.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle