Nu kan gode idéer til at udvikle økologien søge om 50 millioner kroner i støtte

I dag åbner en pulje på 50 millioner kroner for ansøgninger til forskningsprojekter, der vil udvikle økologien.

Ny teknologi til sukkerroedyrkning, forbedret dyrkning af ærter og metoder til at nedsætte klimaaftrykket fra slagtegrise og kyllinger.

Det er eksempler på nogle af de forskningsprojekter, der senest har fået støtte fra det danske økologiforskningsprogram Organic RDD.

Nu er der igen åbnet for nye ansøgninger til puljen.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Vi glæder os til at støtte nye forskningsprojekter, der udvikler økologien og udvider samarbejdet mellem landmænd, rådgivere, forbrugere, virksomheder, myndigheder og forskere, som alle er vigtige parter i økologiforskningen", siger Jakob Sehested, centerleder for ICROFS.

Det er Grønt Udviklings- og demonstrations program (GUDP) under Landbrugsstyrelsen, der i samarbejde med Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) administrerer puljen.

I denne ansøgningsrunde er der et stort ønske om at støtte projekter, der tager udgangspunkt i fremtidens økologiske forbruger og klima og miljø, og kombinere dem med de udfordringer, som den økologiske landmand og virksomheder står over for i forhold til biodiversitet, cirkulær bioøkonomi, sundhed og velfærd og det at have økologien som levevej, lyder det.

Særpuljen råder denne gang over 50 mio. kr., og ansøgningen skal være sendt inden 3. maj klokken 12.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle