Nu kan virksomheder søge om støtte til oplagring af oksekød og ost

Fra torsdag kan for eksempel slagterier og mejerier ansøge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost. Det sker efter, EU-Kommissionen har åbnet for støtte til privat oplagring af landbrugsprodukter.

Mange virksomheder har sværere ved at sælge deres landbrugsprodukter under corona-krisen, og det skyldes blandt andet, at de ikke kan afsætte varer til for eksempel lukkede restauranter og caféer.

For at hjælpe erhvervet gennem krisen har EU-Kommissionen nu aktiveret støtteordninger, som giver slagterier og mejerier mulighed for at ansøge om at få støtte til privat oplagring af landbrugsprodukter.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen åbner torsdag ordninger, hvor slagterier, mejerier mv. kan søge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost i minimum to måneder. Oplagringsperioder og støttesatserne til privat oplagring er fastsat af EU-Kommissionen.

"De nye ordninger giver virksomheder mulighed for at få støtte til privat oplagring af oksekød og ost, så de ikke brænder inde med det på grund af faldende efterspørgsel. Virksomhederne får dermed mulighed for at sætte det ud på markedet igen, når efterspørgslen igen stiger. Ordningen kan forhåbentlig bidrage til at hjælpe det danske fødevareerhverv gennem krisen", siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Mette Justesen.

Støtten til privat oplagring er finansieret af EU. Landbrugsstyrelsen behandler ansøgninger fra de slagterier, mejerier mv. som søger om støtte til privat oplagring.

Ved privat oplagring opbevares varerne på et kølelager eller i et frysehus.

Faktaboks

Der kan søges støtte for privat oplagring af:

  • Oksekød fra dyr over otte måneder for en periode tre, fire eller fem måneder. Støtten er mellem 1.008 euro og 1.058 euro per ton kød afhængig af oplagringsperioden. Man skal minimim ansøge om oplagring af 10 ton oksekød.
  • Du kan søge tilskud til oplagring af minimum 10 tons oksekød fra dyr over otte måneder, og gives til privat oplagring af bagfjerdinger på krog og bagfjerdinger, der er udskåret, og eventuelt udbenet, og pakket i kartoner. Støttesatsen ligger på mellem 1.008 euro og 1.058 euro per ton kød. Tilskuddet omfatter kun fersk og kølet kød, som ikke i forvejen er oplagret. Du kan få tilskud til en oplagringsperiode, som starter dagen efter, at du har lagt oksekødet på lager. Dermed kan du ikke få tilskud bagudrettet. 

  • Ansøgere af tilskuddet kan være virksomheder, fx slagterier eller udskæringsvirksomheder, som håndterer fersk eller kølet kød. Ansøgeren skal kunne oplyse slagtedatoer for de dyr, kødet stammer fra, og klassificeringsklasser for kødet.

  • Ost i mellem to og seks måneder. Man kan ansøge om støtte til privat oplagring af oste, der allerede er oplagret. Støttesatsen er på 15,57 euro pr. ton for faste omkostninger og 0,4 euro per ton per dag. Minimumsmængden per ansøgning er et halvt ton. I Danmark kan der ydes støtte til privat oplagring af 4.373 ton ost.

  • Kommissionens covid-19 krisepakke omfatter støtte til privat oplagring af oksekød, ost, skummetmælkspulver, smør og fåre-/gedekød. Det er på baggrund af dialog med erhvervet vurderet, at der vil være interesse for at søge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost i Danmark.
  • Du søger om støtte til oplagring af oksekød ved at udfylde et ansøgningsskema og sende det via mail til Landbrugsstyrelsen.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle