Nu kommer den - byggeriet af verdens første søstjernefabrik er nu i fuld gang

Den 16. april blev spaden sat i jorden i GreenLab Skive for Danish Marine Protein, som laver søstjerner om til økologisk protein. Det bliver Danmarks - og verdens første af sin slags i fuldskala.

I går, mandag den 16. april, blev det første spadestik taget til et produktionsanlæg for Danish Marine Protein i erhvervsparken GreenLab Skive.

Danish Marine Protein arbejder med at høste og tørre søstjerner fra Limfjorden, hvor de er et stigende problem for muslingeproduktionen, og omdanner dem til et proteintilskud til økologisk dyrefoder.

”Vi har en mulighed for at skabe en lokal produktion af bæredygtig protein, som samtidig løser et lokalt problem” siger direktør i Vestjyllands Andel og bestyrelsesformand for Danish Marine Protein, Steen Bitsch.

”Oven i købet kan vi gå direkte ind og få gavn af industrisymbiosen i GreenLab Skive, ved at bruge de andre produktioners overskudsvarme i vores tørringsproces. Så vores placering er en Win-Win på mange fronter.”

Anlægget bliver det første af sin slags i Danmark - og i verden. Produktionen løser på den ene side problemet med søstjerner, som invaderer Limfjorden, æder fjordens muslinger op og derfor truer eksporten af disse.

På den anden side bliver søstjernerne omdannet til et højkvalitets proteintilskud til økologisk dyrefoder, som efterspørges i flere økologiske landbrug.

Hos direktøren for Danish Marine Protein Niels Jørgen Hedeager Madsen, er man naturligvis glad for, at der nu er kommet gang i byggeriet.

"Vi har arbejdet med ideen gennem flere år, og har hele tiden kunne se potentialet, men nu er vi klar til en produktion i fuld skala", siger Niels Jørgen Hedeager Madsen

”Vi har i den sidste tid arbejdet på at finde den rigtige placering til produktionsanlægget, og med GreenLab Skive føler vi, at den beslutning er landet godt. Så vi glæder os til at komme i gang med byggeriet – og med produktionen.”

”Det er en ganske særlig dag og markering for GreenLab Skive,” siger administrerende direktør, Steen Hintze.

”Vi er utroligt glade for, at Danish Marine Protein har valgt at placere deres fabrik her. Deres produktion er et rigtig godt match ind i GreenLab Skive. De har en konkret løsning, som vender et problem til en fordel for lokalområdet – og samtidig er det også den første virksomhed, der laver et spadestik på området, så det er en stor dag for alle omkring GreenLab Skive.”

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle