Nu kommer den sibiriske kulde tilbage til Danmark

Den sibiriske kulde rammer landet sammen med en voldsom blæst i løbet af de kommende dage. Det vil kunne føles som minus 15 grader nogle steder i landet

Selvom den værste sne er ovre, slipper vi dog ikke for massive kuldegrader i disse dage.

Det skriver Ekstra Bladet, som fortæller, at den sibiriske kulde vender tilbage i løbet af denne uge, og at det topper lørdag, hvor vi risikerer et isdøgn. Et isdøgn er defineret ved, at temperaturen ligger under frysepunktet hele døgnet. .

"Det er kulde østfra, som vi får ind igen. Det kulminerer med dagsfrost lørdag, hvor det ser ud til, at det bliver frostgrader over hele landet. Det kan godt være, at temperaturerne sniger sig lige over frysepunktet et par steder ved kysterne, men lige nu ser det ud til, at vi godt kan få et landsdækkende isdøgn", siger DMI's vagtchef Steen Rasmussen til Ekstra Bladet.

"Det begynder at blæse op fra øst inden for de nærmeste dage. Vi kommer op på hård vind og endda kuling ved kysterne, så det bliver ret voldsomt. Vi snakker 12-13 meter i sekundet, siger Steen Rasmussen.

Alt efter den lokale temperatur vil det føles som -5 til -15 grader", siger vagtchefen og fortæller, at det vil blive koldest omkring Østersøen, da blæsten her vil være kraftigst.

Fokuserer man udelukkende på temperaturerne uden at tage højde for blæsten, så er det lige nu Nordjylland, der står til at blive hårdest ramt af kulden.

Ifølge DMI bliver det allerede varmere igen søndag, hvor solen vil bryde igennem, og temperaturerne vil ligge mellem frysepunktet og tre varmegrader.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle