Nu kommer landbrugsstøtten, men udbetalingsbrevene er forsinkede

Landbrugsstøtten er på vej, men selve udbetalingsbrevene er forsinkede. Det samme er 1.100 afgørelsesbreve, så flere landmænd vil opleve at få udbetalt støtte før de får deres afgørelse.

Landbrugsstyrelsen er begyndt at udbetale grundbetaling og tilskud til bio-ordninger 1. december.

December byder som regel på julehygge, juletræ og måske endda julegaver - og hvert år byder december også på udbetalingen af støtten til de danske landmænd.

Den er også på vej, men selve udbetalingsbrevet er forsinket.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi plejer at sende et udbetalingsbrev, samtidig med at vi udbetaler penge, men udbetalingsbrevene er forsinkede, på grund af en teknisk udfordring. Vi forventer dog, at vi har sendt udbetalingsbrevene før jul. Det betyder, at du kan modtage din udbetaling inden du modtaget et udbetalingsbrev, skriver styrelsen.

Udover grundbetaling og tilskud til bio-ordninger er Landbrugsstyrelsen også i gang med at udbetale økologisk arealtilskud, tilskud til pleje af græs og tilskud til målrettet regulering.

Man skal være opmærksom på, at udbetalingerne kan komme drypvis. Det kan eksempelvis ske, at styrelsen udbetaler tilskud til en bio-ordning, før vi udbetaler grundbetalingen.

Man skal se status på sin udbetaling i sit fællesskema på Tast Selv.

Hvis der under ”Landbrugsstyrelsens handlinger” står ”Sagsbehandling afsluttet”, udbetaler styrelsen dit tilskud hurtigst muligt. Hvis der står ”Sagsbehandling i gang”, skal man være tålmodig lidt endnu.

Der går cirka en uge, fra styrelsen har færdigbehandlet en ansøgning, til landmanden har pengene på sin konto.

Få ansøgninger udtaget til kontrol for omgåelse

Landbrugsstyrelsen har igen i år udtaget et antal ansøgninger til kontrol for omgåelse.

Som sidste år målrettes kontrollen til de sager, hvor styrelsen vurderer, at risikoen for omgåelse er størst. Derfor er kun et "fåtal" udtaget til kontrol, skriver styrelsen.

Mangler flere afgørelsesbreve

Nogle ansøgere vil også opleve at få deres udbetaling, før de får deres afgørelse.

Landbrugsstyrelsen oplyser, at man stadig mangler at sende 1.100 afgørelsesbreve.

- Vi mangler at sende cirka 1.100 afgørelsesbreve, hvor forskellen på ansøgt og tilskudsberettiget areal er under 1 hektar per ordning. Vi havde planlagt at sende brevene, samtidig med at udbetalingen af landbrugsstøtte gik i gang, men de er blevet forsinkede på grund af en teknisk udfordring. Hvis du modtager en afgørelse, har du naturligvis mulighed for at klage over den – uanset hvornår du modtager den, skriver Landbrugsstyrelsen.

/kold

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle