Ny økonomidirektør i Danæg

Den store sønderjyske Danæg-koncern har fået ny økonomidirektør og bestyrelsesformand i Danæg A/S

Den sønderjyske koncern Danæg har pr. 1. januar fået Hans Christian Lei som ny økonomidirektør. Han er samtidig indtrådt på posten som bestyrelsesformand i driftsselskabet Danæg A/S. Begge poster overtager han fra Mads Riber, der i november fratrådte stillingen til fordel for et job i Bluewater Shipping.Det skriver Fødevarewatch.dk

Hans Christian Lei er ikke fremmed udi arbejdet med ægge-økonomi, da han tilbage i perioden februar 2013 til oktober 2014 var indsat i samme stilling, samt fungerede i en periode som konstitueret adm. direktør frem til udnævnelsen af Jann Dollerup Vig Jensen.

Perioden som konstitueret direktør kom i halen på en uro mellem Danægs 31 svenske og 49 danske andelshavere, der førte til, at tidligere topchef Jan Gerber valgte at forlade selskabet.

Siden efteråret 2014 har Hans Christian Lei siddet som økonomidirektør i System Frugt A/S - virksomheden, hvor tidligere Danæg-direktør Jan Gerber faktisk også fik arbejde som direktør i tiden efter endt arbejde i Christiansfeld.

I de syv år forud for Hans Christian Leis første tid i Danæg var han økonomidirektør i brødproducenten Kohberg.

Faktaboks

 Danæg A.m.b.a. er Nordens største koncern inden for ægbranchen med en årlig omsætning på 1,2 mia. kr. og har cirka 105 andelsejere. Danæg A.m.b.a. ejer 55 procent af aktierne mens DLG ejer de resterende 45 procent.Koncernen ejer pakkerierne Danæg A/S og Kronägg AB samt produktvirksomhederne Danæg Products A/S og Källbergs Industri AB.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle