Ny adm. direktør på plads i L&F

Det bliver 49-årige Anne Arhnung, der overtager rollen som adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer har fundet afløseren for Karen Hækkerup som adm. direktør, og det bliver et for organisationen kendt ansigt, for torsdag morgen sætter Anne Arhnung sig i spidsen for direktionen.

Hun har siden 2012 været viceadministrerende direktør i L&F og siden 2016 også direktør for Seges og kommer således med solid erfaring og viden om området fra de indre linjer.

Siden Karen Hækkerup fratrådte i oktober har Anne Arhnung været konstitueret adm. direktør.

Kender erhvervet

Martin Merrild, formand for L&F peger på at der er brug for en adm. direktør, som kender erhvervet godt.

"Der er mange forventninger til hvordan fødevareerhvervet skal producere på en mere og mere bæredygtig måde", siger han og fortsætter:

"Til at lede os igennem denne rejse hvor vores medlemmer stadig skal tjene penge, har vi brug for en person, der kender vores sektor godt, og som kan sikre sammenhængskraft i værdikæden og blandt vores medlemmer. Med 22 år i huset har Anne Arhnung et indgående kendskab til innovation og politik, og et enestående kendskab til vores organisation".

"landbruget står overfor store udfordringer"

Landbrugsavisen.dk har talt med Anne Arhnung, der bedre end nogen anden ved, hvad den nye opgave går ud på.

Hvad skal du lave anderledes i dag, som du ikke skulle i går?

"Fra i dag skal jeg straks have fokus på de udadvendte ting. Jeg skal italesætte landbruget og virksomhederne over for omverdenen, hvor jeg før mere har drevet organisation og udviklet på de indre linier. Vi skal tegne et billede af en bæredygtig produktion samtidig med at der er en indtjening der følger med. Bæredygtighed kan ikke drives på filantropi", siger hun.

Hvordan vil du må få ord beskrive opgaven?

"Jeg skal dels tegne det samlede udviklingsbillede for hele landbrugs- og fødevareerhvervet. Det vil jeg gøre, ved at kombinere al den viden vi har på SEGES med den politiske indsats og en omverdensdagsorden".

Bliver din rolle anderledes end Hækkerups?

"Karen tegnede et meget stærkt omverdensbillede for landbrugs- og Fødevareerhvervet. Jeg vil gøre det på min måde, og tænker at jeg qua mine 22 år i organisationen, har et stærkt fundament for at tænke ledelse, faglighed, politisk og kommunikation sammen på en ny måde".

Du har en anden profil, end Karen Hækkerup havde, hvem skal åbne de døre, hun åbnede?

"Nogle af dørene skal jeg åbne, men jeg vil gøre det i samarbejde med den øvrige direktion og organisation. Jeg påtager mig ledelsen og spilfordelingen i forhold til hvordan vi bedst tilgår en opgave politisk og kommunikationsmæssigt. Vi har meget brede kompetencer i den samlede organisation, og vi fortsætter samlet set på helt samme offensive niveau".

Hvad er landbrugets største udfordring lige nu?

"Som erhverv står vi foran store udfordringer. Fødevareproduktion er til debat som nærmest aldrig før, og i den forbindelse er der brug for et stærkt Landbrug & Fødevarer, som ikke alene skal sikre de bedst mulige vilkår for vores medlemmers produktion, men også fastholde den udvikling, der gør, at vi her i Danmark har en af de mest moderne, innovative og bæredygtige fødevareproduktioner i verden".

"Det er vores opgave at gøre fødevareproduktionen endnu mere bæredygtig samtidig med at indtjeningen øges hos både virksomheder og landmænd".

Faktaboks

BLÅ BOG

Anne Charlotte Lawaetz Arhnung

f. 28/6 1969 i Nykøbing Falster

Gift med Niels Dengsø Jensen

1989 - Student fra Nykøbing Falster Katedralskole

1996 - Uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet

1996 til 2002 - Konsulent i Landbrugsraadet

2002 til 2007 - Direktionsassistent i Landbrugsraadet

2007 til 2011 - Sekretariatschef i Landbrugsrådet og Landbrug & Fødevarer

2011 til 2012 - Områdedirektør for ledelsessupport i Landbrug & Fødevarer

2012 til i dag - Medlem af direktionen og direktør for medlemsforhold og organisation i L&F

2014 til i dag - Viceadministrerende direktør i Landbrug & Fødevarer

2016 til i dag - Direktør for SEGES

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle