Ny afgørelse: Fælles retssag om vandplaner skal i Højesteret

Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug har netop fået grønt lys til at tage sagen om vandplanerne op i Højesteret. Det glæder L&F-direktør.

Procesbevillingsnævnet har netop meddelt, at landbrugets organisationer nu kan tage sagen om vandplanerne til Højesteret.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelse, hvor de glæder sig over afgørelsen fra nævnet.

L&F har i årevis gjort opmærksom på problemerne med vandplanernes faglige grundlag, blandt andet med serien ”De Syv Synder".

"Vi er glade og tilfredse over, at nævnet har besluttet, at vi kan tage sagen til Højesteret. Det er kun rimeligt, når man på den måde har indført omfattende danske vandplaner uden at kende konsekvenserne for både erhverv og borgere", siger Morten Høyer, direktør for politik og kommunikation i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer er biintervenient i retssagen sammen med Bæredygtigt Landbrug.

Begge landbrugsorganisationer har kæmpet for, at sagen om vandplanerne skal efterprøves ved EU-domstolen, da man ikke mener, der er foretaget de nødvendige konsekvensanalyser af planerne, sådan som EU-reglerne foreskriver.

Det blev dog i første omgang afvist i landsretten sidste år.

"Det er klart, at vi skal drive landbrug med ansvarlighed ift. vandløb, søer osv., og det gør vi også allerede. Men på samme tid forventer vi altså, at man ikke går ind og overimplementerer EU-reguleringen her i landet. Det er ikke fair, og derfor kæmper vi nu videre", siger Morten Høyer.

Hos Bæredygtigt Landbrug glæder man sig ligeledes over, at sagen skal i Højesteret.

I en pressemeddelelse siger BL-formand Flemming Fuglede:

"Det er helt afgørende for dansk landbrug, at der ikke sker implementering af vandrammedirektivet uden, at konsekvenserne for landbruget på forhånd er undersøgt til bunds".

Fra BL-direktør Hans Aarestrup lyder det, at parløbet mellem BL og L&F fortsætter ufortrødent.

"Sammen med L&F, som har tilsluttet sig vores retssag, har vi og vore advokater haft et stærkt parløb, som vi forventer at fortsætte. Vi har dokumenteret, at hvis ikke der vælges et andet spor for implementeringen i Danmark, vil store arealer af frugtbar landbrugsjord skulle tages ud af omdrift for at opfylde miljøkrav, som vi betragter som ufaglige”, siger han.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle