Ny analyse forventer drastisk fald i tysk svineindustri

Tyske AMI forventer et drastisk fald i den tyske svinesektor i 2021 som følge af blandt andet den reducerede slagtekapacitet.

Udfordringerne for den tyske svinesektor fortsætter med uformindsket styrke.

En nye analyse fra tyske AMI forudser en kraftig nedtur for sektoren, der for tiden er voldsomt udfordret af en stor udbudspuklen af slagteklare grise, der venter på at komme til slagtning.

Den reducerede udnyttelse af slagtekapaciteten i Tyskland, der har været et problem siden juli, ventes at fortsætte ind i 2021. Samtidig meldes om massiv mangel på medarbejdere.

AMI venter en indlandsproduktion på 4.665.000 tons svinekød (målt i slagtevægt) i 2020 og blot 4.086.000 tons i 2021. Til sammenligning var produktion på 5.003.000 tons i 2016.

Sektorens image har som følge af håndteringen af coronavirusset på de tyske slagterier også fået et skud for boven i form af et kraftigt faldende forbrug af svinekød både i år, men ventes at fortsætte i 2021.

I år ventes forbruget af svinekød at lande på 31,7 kg pr. indbygger i Tyskland, men det falder til 30,7 kg i 2021. I 2016 var forbruget 36,7 kg pr. indbygger, så der er sket et betydeligt fald på få år.

Coronasmitten og den reducerede slagteriudnyttelse får også konsekvenser for importen af grise. Både i form af slagtegrise og smågrise, hvor Danmark med godt seks mio. smågrise er den største leverandør.

Eksporten af svinekød, der grundet udbruddene af afrikansk svinepest i det østlige Tyskland er udelukket fra at blive sendt til en række lande uden for EU, ventes i år at lande på 2.208.000 tons (målt i produktionsvægt) og dykke til 1.800.000 tons næste år.

AMI gentager også meldingen om, at de tyske svineproducenter er under voldsomt pres, fordi der ved årsskiftet bliver krav om fuld bedøvelse ved kastration, og der er bl.a. krav om løsdrift i farestalde på vej.   

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle