Ny bølge af GPS-tyverier i Sønderjylland: Politiet søger vidner

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker syv sager om tyveri af GPS-udstyr i området, og leder efter vidner som kunne have set noget.

GPS-udstyr til landbrug er dyrt, og det er som bekendt ikke kun landmænd, der intereserrer sig for det.

Der er efterhånden mange eksempler på tyverier af GPS-udtryr, og den bølge fortsætter.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har man den seneste uge fået syv henvendelser om tyveri af GPS-udstyr fra landbrugsmaskiner som eksempelvis traktorer, og politiet leder nu efter vidner, der kan hjælpe dem videre i sagerne.

Det skriver politikredsen selv i en pressemeddelselse. 

Natten mellem torsdag og fredag i sidste uge fandt der et indbrug sted i Aslev i Aabenraa Kommune.

Den efterfølgende weekend fandt der hele seks indbrud sted mellem fredag og lørdag. Der blev i den forbindelse stjålet GPS-udstyr fra bedrifter i Gærup, Daler, Østerby, Nørre Abild og Ellum Mark i Tønder Kommune. 

- Sagerne bliver efterforsket. Vi har et stort fokus på at opklare denne type indbrud. I den forbindelse hører vi desuden gerne fra borgerne, der måtte have set noget mistænkeligt i de berørte landsbyer og på landevejene i området, fortæller vicepolitiinspektør Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Ærgerlig tendens fortsætter

De nye tyverier af GPS-udstyr kommer i kølvandet på, at Topdanmark tidligere i år kunne fortælle, at man sidste år satte rekord for antallet af anmdelselser for GPS-udstyr.

I 2022 blev antallet af kunder, som Topdanmark hjalp med tyveri af GPS-udstyr mere end firdoblet sammenlignet med det årlige gennemsnit de seneste fem år. Topdanmark udbetalte i den forbindelse også et rekordstort beløb til erstatninger. 

- Der har været rekordmange tyverier, som vidner om, at det er en reel udfordring for branchen, og vi kan se, at tyvene især går efter maskinstationer, hvor der er mange anlæg samlet, fortalte Preben Rasmussen, landbrugschef i Topdanmark, i den forbindelse.

Gør det svært for tyvene

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at man gør det så svært for tyvene som muligt, hvis de skulle komme forbi for at stjæle GPS-udstyr. 

Politikredsen opfordrer blandt andet til, at man afmonterer udstyret når arbejdsdagen er slut, og placerer det et tyverisikret sted. 

Man kan læse politikredsens 13 gode råd til, hvordan man bedst sikrer sit GPS-udstyr her

/emt

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle