Ny britisk landbrugsminister er tilhænger af hårdt Brexit

Boris Johnsons nyudpegede landbrugsminister er tilhænger af et hårdt Brexit.

Med udnævnelsen af Theresa Villiers som ny landbrugsminister får Storbritannien sin sjette landbrugsminister siden 2010. Det skriver Farmers Weekly.

Boris Johnson har fået skyld for at sætte et ministerhold af ”brexiteers”, eller Brexit-tilhængere - og Theresa Villiers er ingen undtagelse. 

Hun har tidligere udtalt, at hvis man ikke finder en løsning på ”the Irish backstop”, om der skal være en grænse mellem Irland og Nordirland, så må Storbritannien forlade EU uden en aftale. Det såkaldte hårde Brexit. 

”Vi er nødt til at erkende at størstedelen af verdenshandlen foregår på WTO´s præmisser. Det er sådan, vi handler med USA. Så det behøver ikke være det store katastrofescenarie, hvis vi forlader EU uden aftale”, Er Villiers citeret for tilbage i maj. 

Nervøse landmænd

Den nye ministers indstilling til et hårdt Brexit vækker dog bekymring blandt de britiske landmænd og landbrugsorganisationer. 

De kan se frem til toldsatser på mellem 40 og 60 procent. 

Den britiske regering har tidligere annonceret, at i tilfælde af et hårdt Brexit vil lammekød blive ramt af de fulde toldsatser, mens oksekød, fjerkræ og mejeriprodukter vil blive belagt med reducerede toldsatser. 

Korn og æg vil blive toldfri. 

Theresa har tilbage i 2016 udtalt, at der alt andet lige vil blive en række subsidier til britiske landmænd efter Brexit. 

”Vi kommer til at have penge til overs, så det er ikke umuligt at vi kan få et mere generøst system”, sagde hun dengang.

51-årige Villiers har tidligere været minister for Nordirland under David Cameron, og før det var hun transportminister. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle