Ny DanBred-formand: "Ikke første gang jeg opererer i hårdt marked"

Ny bestyrelsesformand i DanBred, Christian Junker, skal ikke ind og revolutionere DanBred. Strategien ligger klar, lyder det.

Torsdag eftermiddag kunne DanBred præsentere den tidligere mangeårige direktør i DanishAgro Christian Junker som ny bestyrelsesformand

Junker selv tager nyheden med ophøjet ro, da landbrugsavisen.dk fanger ham på en telefon:

"Tillykke med hvad? Nå, formandsposten. I og med jeg har været en del af formandsskabet som den ene af to næstformænd, er det ikke den helt store omvæltning", kommer det lunt fra Christian Junker.

"Dermed kommer jeg heller ikke ind med en mission om at revolutionere en hel masse i DanBred. Den strategiske retning for virksomheden ligger klar. Min fornemste opgave er at få samarbejdet i bestyrelsen og direktionen til at blomstre og fungere samt at være sparring for direktionen. Jeg er ikke ude på en énmandsopgave, men er en del af et hold".

hård konkurrence

Christian Junker bliver formand i en turbulent og konkurrencepræget tid for DanBred, hvor en række tidligere DanBred-avlere og opformeringsbesætninger valgte at stifte det konkurrerende Danish Pig Genetics, da de ikke kunne se sig selv i den nye DanBred-konstruktion.

"Som ny virksomhed er der mange udfordringer, og vi opererer i et meget konkurrencepræget marked. Der er desuden sket en splittelse blandt leverandørerne, som har givet udfordringer for ledelse og bestyrelse, men jeg synes, at vi har tacklet det fornuftigt", siger han og forklarer, hvorfor han er den rette til at navigere i dét farvand:

"Lad mig sige det sådan, at det er ikke første gang, jeg er en del af et hold, der opererer på et marked med stor konkurrence. Der må jeg bruge min erfaring og de ting, jeg har i værktøjskassen; anderledes er det ikke. Vi har haft en lidt turbulent start, men jeg ser en underliggende positiv udvikling".

harmoni i tingene

Ser du et behov for flere DanBred avls- og opformeringsbesætninger i Danmark?

"Lige nu har vi harnomi i sammensætningen af besætninger. Vi er ikke i en situation, hvor vi mangler hverken det ene eller andet", siger Christian Junker og fortsætter:

"Det er klart, vi skal sikre os bedre priser, så vi kan få en bedre indtjening i hele værdikæden. Det er barske tider for svineavlere og for dansk landbrug generelt, og det er vi selvfølgelig opmærksomme på".

Selve udskiftningen på formandsposten, hvor man har sagt farvel til Andreas Lundby, kalder Junker for udramatisk, og den nye konstituering er sket under stor samhørighed mellem de tre ejere DBI, DanishAgro og Landbrug & Fødevarer.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle