Ny dato sat til til sagen om nedskydning af ulv

Så er der igen sat dato for ankesagen mod den 66-årige, som har erkendt at have nedskudt en ulv nær Ulfborg i Vestjylland. Få overblik over sagen her.

Ankesagen mod den 67-årige Mourits Troldtoft, der i 2018 skød og dræbte en ulv på en mark ved Vind, blev i februar i år udsat.

I byretten blev han straffet med en dom på 40 dages betinget fængsel. Dommen blev anket til Vestre Landsret, men man afventede stadig en grundig dna-undersøgelse af dyret, og derfor blev sagen udsat.

Nu er sagen blevet berammet til Vestre Landsret den 23. og 25. september, skriver TV Midtvest.

Den 66-årige Mourits Troldtoft erkendte i Retten i Herning, at han fra sin Toyota Landcruiser affyrede tre skud mod et ulvelignende dyr 16. april 2018.Specialanklager ved Statsadvokaten i Viborg, Ulrik Panduro, fortæller til TV Midtvest, at det var forsvareren, der ønskede yderligere dna-undersøgelser.

Dommen faldt i byretten i Herning 28. september, og 9. oktober meldte den dømte ud, at han ankede dommen til landsretten med henblik på en frifindelse.

Den dømtes advokat går efter en frifindelse på det grundlag, at der var tale om en hybrid mellem en ulv og en hund, og derfor var dyret ikke fredet.

"Groft sagt kan man sige, at den tidligere dna-undersøgelse, som blev fremlagt i byretten, fokuserede på ulvens søskende. Den nye undersøgelse, som forsvareren og anklagemyndigheden er blevet enige om at få lavet, ser i højere grad på generne. Den går mere på, hvorvidt det er en hund eller en ulv", siger anklageren til tv-stationen.

Undersøgelser har vist, at der ikke er tale om en hybrid, men forsvarsadvokaten har udtalt til Landbrugsavisen.dk, at han ikke stoler på de undersøgelser.

Der gik ikke længe, før anklagemyndigheden ligeledes ankede med det formål at få skærpet straffen.

Udover den betingede fængselsstraf fik den 66-årige af byretten konfiskeret sin riffel samt dømt til at betale sagens omkostninger, men fik ikke frataget sit jagttegn.

Senere smed Dansk Jægerforbund den dømte ud af forbundet.

Faktaboks

Ulvesagen kort

  • 16. april 2018 blev en ulv skudt i Ulfborg, Midtjylland
  • Senere samme dag blev en 66-årig mand sigtet for gerningen
  • 29. april begyndte video af nedskydningen at florere på internettet
  • 28. august kom tiltaleskriftet mod den 66-årige
  • 28. september faldt der dom i Herning byret, hvor den 66-årige fik 40 dages betinget fængsel
  • 9. oktober ankede begge sagens parter til Landsretten
  • 26.-27. februar blev ankesagen udsat
  • Ankesagen er nu sat til 23. og 25. september 2019.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle