Ny ejerkreds er klar til at genstarte konkursramt slagteri på Bornholm

Hallegaard Slagteri snart klar til nye slagtninger efter at have ligget konkursramt nogle måneder.

Siden november har Hallegaard slagteri på Bornholm været under konkurs. Et redningsforsøg i slutningen af sidste år gik i vasken, men nu har fem investorer genstartet Hallegaard Slagtehus.

Teknisk set er det et driftsselskab, der lejede sig ind i Slagtehuset, som gik konkurs. Men det betød, at der i et par måneder ikke har været slagtet på Hallegaard.

En af de fem investorer er Bente Johansen, svinedyrlæge og selv tidligere leverandør af frilandsgrise til Slagtehuset.

"Det betyder meget for producenterne på øen, at vi kan få slagtet herovre. Og afsætningen er afgørende for, at genrejsningen vil kunne lykkes. Med i ejerkredsen er blandt andet August Lund, der står bag Cofocu – en restaurantkæde m.m., så en afsætning af kvalitetskød burde være ret sikker", siger Bente Johansen.

Stedet har leveret bornholmsk kød af høj kvalitet dels til øens restauranter og til de mange turister, der har været forbi gårdbutikken.

Slagtehuset blev etablereret i 2017 i et samarbejde mellem Hallegaard og Dyrenes beskyttelse, og er fysisk placeret sammen med gårdbutik og cafe. Hvad der skal ske med de to sidstnævnte steder er endnu ikke afklaret.

Gerne klar til turisterne

I første omgang er det slagtehuset, der skal reddes, og man håber at kunne starte slagtninger i næste uge.

At man når at få åbnet gårdbutikken til turistsæsonen vil Bente Johansen ikke udelukke. Mange turister har valfartet til butikken, hvor man fra stedets pølsemageri har produceret spegepølser uden tilsætningsstoffer, men med koldrygning og lufttørring, der giver en speciel smag.

Det er foruden svin også kvæg, får og geder og vildt, der kan slagtes i slagtehuset. Hvor stor ugeproduktionen bliver, vil ejerkredsen de næste uger prøve at regne sig frem til, da det svinger meget.

En uge slagtes der måske 18 grise og 6 kreaturer – en anden 22 lam og tre kreaturer, forudser Bente Johansen.

Den 13. februar indkaldes til en egentlig producentforening, hvor det endelige overblik nok vil vise sig.

Selv plejer Bente Johansen at købe 30 kgs grise sidst i april, og får dem slagtet efter sommeren. Hun er en af de få frilandsproducenter af svin.

Slagtehuset fik i 2017 Bornholms Landbrugs initiativpris.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle