Ny forening skal fremme naturpleje og afsætning af naturkød

Projekt Smag på Landskabet danner nu en forening for landmænd, gårdbutiksejere, slagtere, m.fl. til fælles afsætning og markedsføring af naturkød.

”Vi danner nu en forening, for den viden og de netværk, vi har skabt omkring naturpleje, og ikke mindst konceptet for naturkød skal føres videre, når finansieringen af projekt ’Smag på Landskabet’ stopper.” Det fortæller Jaap Boes, Videncentret for Landbrug, Kvæg. Han er projektleder for projekt Smag på Landskabet, som har til formål at gøre den danske natur rigere ved at øge naturplejen med græssende kvæg, og samtidigt gøre naturplejen rentabel for landmanden.

Projektet har siden starten for et år siden sat gang i aktiviteter, der tager hånd om udfordringerne hele vejen fra det praktiske omkring selve naturplejen til afsætning af kødet, skriver LandbrugsInfo.

Samler interessenter

Den nye forening skal samle interessenter omkring naturpleje og naturkød og har som primære formål at bygge videre på projektets arbejde med at fremme afsætningen af naturkød. Foreningens medlemmer vil derfor typisk være landmænd, kokke, slagtere, gårdbutikker, men også f.eks. naturfredningsorganisationer, kommuner osv.

Foreningen kommer til at omfatte et sekretariat og skal udover arbejdet med afsætningen af naturkød bl.a. også arbejde videre med undersøgelser, der skal forbedre naturplejen. Undersøgelser, som skal finansieres via fundraising, der således også vil blive en væsentlig del af foreningens aktiviteter.

Generalforsamling

Foreningen Smag på Landskabet konstitueres ved en stiftende generalforsamling, hvor alle interesserede inviteres til at deltage. Tilmelding: Til Louise Nathansen Thuesen på lot@vfl.dk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle