Ny generation på dyrskue: Folk er virkelig hjælpsomme

Jacob Olsen er kommet på Roskilde Dyrskue i 27 år, men havde i år sin egen tyr med til udstilling for første gang. Han har været positiv overrasket over den hjælp han har modtaget som ny udstiller på dyrskuepladsen

Det var bestemt ikke Jacob Olsens første gang på Roskilde Dyrskue.

- Jeg er nu 27 år gammel, så vi har været her i 27 år. For 20 år siden gik min farfar og jeg rundt heroppe blandt alle de store dyr. Så kiggede jeg på den gamle og sagde til ham, at en dag skulle vi også prøve det, fortæller Jacob Olsen.

Sammen med sin familie har Jacob Olsen været gæst på dyrskuet hele sit liv, men i år havde han for første gang sin egen tyr med på dyrskuet.

Som førstegangsudstiller har Jacob Olsen været meget begejstret for det fællesskab, der er.

- Det har levet op til mine forventninger, og jeg har været positivt overrasket over den hjælpsomhed, der har været. Når man har set det udefra, kan man tænke, at hver mand sejler sin egen sø. Men folk er virkelig hjælpsomme, fortæller Jacob Olsen.

Kovending i tyrevalget

Tyren, som Jacob Olsen havde med på dyrskuet i år, er en to år gammel simmenthal tyr. Men det var oprindeligt en helt anden tyr, som Jacob Olsen skulle have haft med.

- Under corona var jeg faktisk ude at købe en anden tyr. Jeg trænede også lidt med ham og sådan, men om vinteren inden vi skulle afsted, fik vi ingen kalve. Jeg ved ikke, hvad der skete med ham, men der kom ikke flere kalve. Så jeg endte faktisk med at slagte ham, siger Jacob Olsen.

Så Jacob Olsen måtte ud at finde en ny tyr. Han er alligevel glad for, hvordan det er gået.

- Vi har fået 22 point, og da det er allerførste gang med køer, er vi meget tilfredse, fortæller Jacob Olsen og tilføjer afslutningsvis.

-  Det har været en fantastisk oplevelse, så vi kommer helt sikkert igen næste år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle