Ny hjemmeside samler viden om skovbrug

En ny webside samler litteratur om skovbrug. Indholdet er gratis.

www.skovbrugsviden.dk. Det er adressen på en ny hjemmeside, som samler en lang række bøger og tidsskrifter om skovbrug.

Siden er gratis at bruge, og indholdet er tilgængeligt for alle. Ideen med siden er at samle faglitteratur digitalt. Målgruppen er praktikere inden for skovbruget, studerende, forskere og generelt alle med interesse for dansk skovbrug.

”Især de yngre generationer er vant til at finde information på nettet. Papirbaseret litteratur bruges i stadigt mindre omfang. Derfor er det besluttet at etablere denne database, som skal rumme tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug”, lyder begrundelsen.

Det er tanken at både tidsskrifter, lærebøger og håndbøger skal kunne findes på siden, hvor der er også er en søgefunktion. Men mængden af litteratur vil blive øget kraftigt i løbet af foråret, oplyser Dansk Skovforening, der står bag hjemmesiden og fungerer som sekretariat for siden.

Litteraturen findes som pdf-filer, der kan læses på skærmen. Der kan printes sider, og filer kan gemmes på computeren. Materialet må ikke videresælges.

Siden er støttet af Carlsen-Langes Legatstiftelse, Dansk Skovbrugs Tidsskrift, Det Claessenske Fideicommis, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Fynske Skoves Fordelingsforening, Hedeselskabet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Løvenholm Fonden, Skovdyrkerne, Vallø Stift og Vemmetofte Kloster.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle