Ny Kuhn til direkte såning
Grundprincippet i ny Kuhn Aurock 6000 er åbneskiver, som laver en skarp rille, inden et kraftigt såskær slår til.

Kuhn er nu klar med den næste såmaskine i rækken, der egner sig til direkte såning og arbejde i dyrkningssystemer med ingen eller et minimum af jordbearbejd- ning.

Modellen hedder Kuhn Aurock 6000 og forventes at kunne ses af et større dansk publikum på den store maskinmesse Agritechnica i november, lyder det fra importøren MI.

»Vi ser frem til at præsentere maskinen for interesserede kunder. Formentlig vil det ske på Agritechnica til november, men vi har selvfølgelig også mulighed for en præsentation hos Kuhn i Frankrig«, lyder det fra produktchef Per Monk Rasmussen i en pressemeddelelse.

Ifølge MI er grundprincippet i maskinen, at der forrest sidder en åbnerskive, som skærer igennem plantematerialet og forbereder en skarp rille i jorden lige der, hvor der bagest på maskinen kommer et kraftigt såskær – med eller uden gødning.

Det oplyses, at maskinen både er velegnet til no-till – helt uden jordbearbejdning før såningen overhovedet, strip-till, hvor der ikke er bearbejdning mellem rækkerne og minimum-till, hvor der er sket en mindre jordbearbejdning først.

Ved no-till oplyses det, at maskinen ved hjælp af 430 mm rette skiver laver en åbnerrille.

Til no-till systemer vil den i øvrigt ofte være udstyret med 40 åbnerskiver og 40 kraftige dobbelte parallelogramophængte skiveskær.

Faktaboks

Kuhn Aurock 6000

  • Egner sig til direkte såning og arbejde i dyrkningssystemer med ingen eller et minimum af jordbearbejdning.
  • Har bl.a. pivotophængt såskærsarrangement, forager-automatik og er Isobus-kompatibel.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.