Ny landbrugsformand: Vi skal samle landbruget

Ole Karmsteen, ny formand for Sjællandske Familielandbrug, mener, at landbruget bør stå sammen for at løse problemerne.

Sjællandske Familielandbrug fik ny formand onsdag aften på deres generalforsamling. Det blev den organisatorisk erfarne Ole Karmsteen, der blev ny formand, efter Peter Christensen trådte tilbage.

”Jeg vil gerne prøve at bygge bro hen over landbruget og undgå, at for mange farer ud til højre og venstre. Vi har brug for sammenhold i stedet for splittelse,” siger Ole Karmsteen til Landbrugsavisen.dk.

Han er mælkeproducent med 380 jerseykøer på to gårde, den ene ved Stubbekøbing på Falster og den anden ved Langebæk på Sydsjælland.

Familielandbruget skal også markere sig, mener han – men med vægt på de bløde værdier.

Han tror på, at landbruget når mest ved at stå sammen. Han anerkender frustrationen hos medlemmerne af Bæredygtigt Landbrug, men mener det skal løses internt i Landbrug & Fødevarer.

”Der er jo en del landmænd, der er frustrerede over, at de ikke mener, at tingene bliver løst godt nok, men jeg tror ikke, at Bæredygtigt Landbrug kan løse det på den måde, de farer frem. Men det er klart, at nogle føler sig frustrerede og dem vil vi så prøve at få fat på og overbevise dem om, at den måde, som Landbrug & Fødevarer håndterer tingene på, er den bedste,” siger Ole Karmsteen.

Ole Karmsteen har siddet i bestyrelsen for L&F Kvæg i otte år, men stoppede på grund af mange timer på landevejen til møder i Jylland. Han har siddet som formand for Regionsudvalget i L&F Kvæg i ni år, men træder tilbage dette forår.

Som ny formand for Sjællandske Familielandbrug ser han en vigtig opgave i at sikre, at foreningen fortsætter den forhenværende formands arbejde med at konsolidere økonomien, der har været i problemer.

Sjællandske Familielandbrug har i lighed med andre landboforeninger, der rammes af strukturudviklingen med færre landmænd, mistet fem til 10 procent af medlemmerne sidste år. Der er knap 600 medlemmer.

Foreningen har en samarbejdsaftale med Gefion om at benytte deres ansatte til de administrative opgaver. Denne samarbejdsaftale skal genforhandles det kommende år.

”Vi vil gerne være med til, at der er en slagkraftig rådgivning, der har basis på Sjælland; også på de lidt tynde områder som svineproduktion, mælkeproduktion og økologi,” siger Ole Karmsteen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle