Ny madpris sætter fokus på nye ildsjæle i fødevarebranchen

'Den skarpe Kniv' er navnet på en spritny mad-innovationspris målrettet mindre og up-coming ildsjæle i fødevarebranchen. Dansk Fødevare Forum uddeler prisen for 1. gang i år.

En helt ny madpris sætter fokus på ildsjæle i den danske fødevarebranche. Målet er at give innovationen et ekstra skub.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Jeg glæder mig til at hylde initiativ og en visionær tilgang til fødevarer med prisen 'Den skarpe Kniv'. Her får fødevarebranchen endelige mulighed for også at skabe opmærksomhed omkring nye lovende og innovative ildsjæle i den danske fødevaresektor, der har mod, høj innovationsgrad, ambitioner og et potentiale til at gøre en forskel", siger Mette Jasper Gammicchia, der er formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer

Hvem kan komme i betragtning til 'Den skarpe Kniv'?

Prisen er målrettet en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle som har den helt exceptionelle innovative mad-ide, høj innovationsgrad, ambitioner, vilje og arbejdsomhed - men som måske ikke (endnu) er økonomisk bæredygtig.

Der kan ikke ansøges om prisen. Det er branchens egen pris, hvor alle med tilknytning til den danske fødevaresektor kan indstille en prismodtager. Prismodtageren udpeges af en dommerkomité nedsat af Dansk Fødevare Forum.

Vinderen af 'Den skarpe Kniv' vil ud over æren også modtage 25.000 kr., en meget skarp kniv fra FoodGear samt muligheden for fortrolig sparring i et af Dansk Fødevare Forums ledelses- eller innovationsnetværk.

Første modtager af prisen

Kender du en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle, som skal være den første modtager af prisen 'Den skarpe Kniv'? Man kan indstille efter ovenstående kriterier. Indstillingsskemaet, der findes på hjemmesiden www.foedevareforum.dk, hvor der også er information om aflevering af indstilling mm. 

Deadline for indstilling er den 14. maj 2021.

"Den skarpe Kniv" overrækkes i forbindelse med Dansk Fødevare Forums årsdag 2021 - dato annonceres senere.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle