Ny mink-besætning skal aflives efter udbredt fund af corona

Det er nu den anden minkbesætning, der skal aflives efter fund af corona-smitte hos dyrene.

Endnu en nordjysk minkbesætning skal aflives efter fund af coronavirus.

Prøver i besætningen har vist, at over halvdelen af minkene er smittet med Covid-19, der er sygdommen, som man kan få af coronavirus.

"Fødevarestyrelsen har med få dages mellemrum testet en minkbesætning i Nordjylland. Prøver viste, at Covid-19-smitte har spredt sig fra få til mange dyr, så over halvdelen af minkene nu er smittede", skriver Fødevarestyrelsen.

"Regeringen har - på linje med den første smittede minkbesætning - valgt at slå besætningen ned ud fra et forsigtighedsprincip".

De i alt 700 tæver og i øjeblikket 4.200 mink vil derfor blive aflivet 30. juni.

"Siden de første prøver blev udtaget, har minkbesætningen været underlagt restriktioner fra Fødevarestyrelsen. Det betyder, at ingen dyr og kun få mennesker kommer ind og ud af besætningen", skriver Fødevarestyrelsen.

Minkene blev første gang testet den 17. juni, men her blev kun to ud af 46 mink testet positiv. Besætningen blev derfor testet igen sidste mandag, for at "få et bedre grundlag at træffe en beslutning på", som styrelsen skriver. Her viste prøverne at 86 ud af 100 svælgskrab var postive.

Det er den anden minkbesætning, der er bekræftet smittet med coronavirus. De 11.000 mink fra den første smittede minkfarm i Sindal blev slået ned for to uger siden.

Også en tredje farm er undermistanke for smitte med virussen.

/ritzau/


Landbrugsavisen.dk følger op sagen...

Artiklen er opdateret kl. 17.01

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle