Ny minkfarm ramt af hærværk

Er det en gal persons værk eller er dyreaktivister livet op efter en længere periodes stilhed? Politiet undrer sig over to aktuelle minkudslip.

For anden gang på ti dage er en dansk minkfarm blevet udsat for hærværk, og mink er i store mængder sluppet løs af en eller flere ukendte gerningsmænd.

Den 12. juli gik det udover en vestjysk farm i Ølgod, hvor 1000 mink slap ud. Ved en ny aktion natten til tirsdag ikke langt derfra blev yderligere 4000 mink så lukket ud på en minkfarm nord for Varde efter, at nogen har lavet hul fem steder i betonhegnet omkring minkfarmen og åbnet burene.

Ifølge politiet ligner de to sager hinanden så meget, at man mistænker samme person eller gruppe for at stå bag.

Begge steder med bogstaver ARF

»Farmene ligger ikke langt fra hinanden, og begge steder er der malet bogstaverne ARF på stedet,« siger lederen af lokalpolitiet i Varde, Torben Kloster.

Til gengæld undrer politiet sig over bogstaverne, som ikke dækker over de velkendte dyreaktivistgrupper som den internationale Animal Liberation Front (ALF) eller dens danske aflægger, Dyrenes Befrielsesfront (DBF), der tidligere er dømt for ulovlige minkbefrielsesaktioner.

»Derfor ved vi ikke rigtigt, hvad vi har med at gøre og hører meget gerne fra enhver, der har oplysninger eller har set noget,« Torben Kloster.

Minder om tidligere aktioner

Sagen minder om tidligere aktioner mod minkfarme, hvor dyreaktivister gang på gang har sluppet mink ud som en protest mod dyrevelfærden på farmene. Men det ligger efterhånden år tilbage.

»Jeg tror derfor mere, det er en gal mand, der vil have opmærksomhed ligesom pyromaner. Jeg tror ikke, at det er dyreaktivister, for alle tager afstand fra de her aktioner. De får jo ikke ros eller opbakning fra nogen side længere,« siger formanden for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen./ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle