Ny rekord i både økologisk areal og antal landmænd

Hver tiende landbrugshektar er nu økologisk dyrket, viser nye tal.

Det økologiske areal har aldrig været større, end det er nu, og udgør for første gang over ti pct. af det samlede landbrugsareal. Det viser en ny opgørelse fra Landbrugsstyrelsen.

Ifølge statistikken steg økoarealet med 34.140 ha fra 31. maj 2017 til 31. maj 2018. Det økologiske produktionsareal voksede altså med 14 procent til 279.299 ha i 2018. Det svarer til 10,5 procent af Danmarks samlede landbrugsareal.

Også antallet af økologiske landmænd er vokset med 325 nye kolleger, så der herhjemme nu er knap 3.800 økologer. Den udvikling vækker glæde hos Landbrug & Fødevarer, hvor organisationens økologichef Kirsten Lund Jensen siger:

"Den nye statistik viser, at der er en markant udvikling i gang i erhvervet, hvor flere landmænd er kommet i gang med at udnytte det potentiale, vi har både herhjemme og internationalt med voksende salg af økologiske varer."

Stor vækst i hele landet

Det er i Vest- og Sydsjælland, på Fyn og i Østjylland, at de relativt største fremgange ses. Det er også her, at mange kommuner har en mindre andel af det økologiske areal, end der ses på landsplan.

”Vi ser, at landmænd over hele landet, har lyst til at omlægge til økologi, og at det i høj grad er en udvikling, der er drevet af forbrugerefterspørgsel, for tallene i opgørelsen bekræfter lige præcist den bevægelse, vi ser i salget, hvor forbrugerne putter flere og flere økologiske varer i indkøbskurven,” siger økologichef Kirsten Lund Jensen.

Pr. 31. maj 2018 var der i alt 3.794 økologiske landmænd. Landbrug & Fødevarer forventer, at mindst 13 pct. af dansk landbrugsareal drives økologisk i 2020.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle