Ny RYK-formand: Vi skal suge flere data ud af stalden
Michael Jensen, formand for RYKs driftsbestyrelse, vil fortsætte den samme linje som den afgående formand og samtidig forberede deres systemer til at håndtere flere data ude fra staldene.

Ydelseskontrollen RYK's nye formand for driftsbestyrelsen hedder Michael Jensen  og efterfølger Jens Chr. Mathiasen, der efter 10 år som formand har valgt at stoppe.

Michael Jensen, konventionel mælkeproducent fra Hammel med 350 køer, har været næstformand i et år. Bestyrelsen konstituerede sig på et møde d. 11. apil.

Michael Jensen vil fortsætte den samme linje som den afgående formand og samtidig forberede systemerne til at håndtere flere data ude fra staldene, fortæller han til Kvæg Plus,  da vi ringer ham op.

”Vores vigtigste opgave er at kunne levere valide tal til kvægdatabasen hele tiden. Derfor skal vi fortsætte det arbejde, der så småt er sat i gang, med at ruste vores systemer til at håndtere data om for eksempel  mængder, celletal, fedt og protein  ude fra noget af alt det udstyr, man har  i staldene, ” siger Michael Jensen.

Robotter og computer skal tale samme sprog

Der findes ifølge formanden rigtig meget udstyr rundt omkring i staldene, men det er også af forskellig kvalitet.

"Det er ikke alle tal, vi kan bruge som de er, og der ligger et stort arbejde i at finde ud at, hvilke systemer, vi kan regne med, og hvilke vi ikke kan," siger han.

Det handler naturligvis om effektivisering, for hvis der findes eksisterende data, der kan bruges, er der ingen grund til at indsamle dem en gang til.

"Der er kun én, der kommer til at betale i sidste ende, og det er landmanden, så vores systemer skal forberedes, så de taler samme sprog som robotterne, så vi ikke skal indsamle data en gang til, " siger han.

Han kan dog ikke sige noget om, hvornår der vil ske ændringer.

"Der er noget i gang på flere fronter, og det er ikke kun hos os. Det er ikke lige på trapperne, det er en proces  det kan godt tage år og skal  også udvikles løbende, "siger han.

Faktaboks

RYK arbejder med ydelseskontrol hos malkekøer. RYK udtager årligt ca. 5,5 millioner mælkeprøver ved ca. 3000 mælkeproducenter og omsætter for 120 millioner kr. RYK har 65 ansatte og kontorer i Skejby, Sorø, Holstebro og Vojens.

 

Ny bestyrelse

Formand: Michael Jensen, Hammel er 42 år, og driver et konventionelt kvægbrug med 350 køer, samt driver 200 hektar.

Næstformand: Gårdejer René Søndergaard, Bedsted Thy, blev valgt til ny næstformand han  er 42 år, og driver et økologisk kvægbrug med 170 køer, 3 Lely robotter, og driver 330 hektar.

Driftsbestyrelsen består desuden af:

 • Tage Michael Kjærgaard (Nord)
 • Kent Andersen (Nord)
 • Jørn Kjær Madsen (Syd)
 • Palle Vangsgård Dahlmann (Syd)
 • Lars Grønbjerg (Øst)
 • Yke Kloppenburg (Øst)
 • Christian Lund (L&F)
 • Kristian Gade (L&F)
 • Jan Duchwaider (Viking)
 • Stig Lange (medarbejdervalgt kontrolass.)
 • Jette Gravgaard (medarbejdervalgt kontorass.)

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.