Ny stor kødskandale i Danmark: Sjællandsk slagteri politianmeldt

Ifølge Ekstra Bladet er tonsvis af konventionelt svinekød solgt som såkaldt velfærdsgris

Den københavnske kødgrossist Genz Kød blev i februar taget i at have solgt store mængder sydamerikansk oksemørbrad til Meyers, selvom det egentlig skulle have været kød fra Himmerland.

Og nu er kødgrossisten fanget i endnu en stor skandale, som også omfatter det vestsjællandske Hvidebæk Slagteri.

Ifølge Ekstra Bladet har Genz Kød forsynet hovedstadens kantiner, restauranter og cateringvirksomheder med tonsvis af svinekød fra velfærdsgrise - såkaldte 'Genz-Grise'.

Men ifølge mediet kunne Fødevarestyrelsen, på baggrund af et nyt tip om fortsat kødfusk hos grossisten, afsløre, at Genz alene på 13 dage i februar i år solgte seks tons svinekød som velfærdsgris - heraf var kun 350 kilo rent faktisk såkaldt velfærdsgris.

’Der er således i denne periode solgt ca. 5700 kg gris i perioden som 'Genz gris' uden at det kan dokumenteres, at det var 'Genz gris,’ skriver Fødevarekontrollen, som politianmeldte Genz.

Efterfølgende har Fødevarekontrollen udstedt et påbud, som formelt har pålagt Genz at indrømme over for kunderne, at de er blevet snydt.

Velfærdsgrisen skulle eftersigende komme fra to svineproducenter, der leverede til vestsjællandske Hvidebæk Slagteri. Her bestod velfærden i både senere afvænning og halm i liggearealet.

Men en razzia på Hvidebæk Slagteri og hos de to svineproducenter har vist sig, at det ikke var tilfældet - de to svineproducenter anede nemlig ikke, at de leverede velfærdsgrise.

'Begge de navngivne leverandører oplyser, at de ikke kender til konceptet 'Genz-Grisen' og det oplyses endvidere, at grisene tages fra allerede ved 4 uger og ikke ved 5 uger, som det fremgår af markedsføringen... Der anvendes ikke halm i liggearealet, som det også oplyses i markedsføringsmaterialet. Landmanden har oplyst, at det har han aldrig brugt'", lyder det i Fødevarestyrelsens noter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Både Genz og Hvidebæk Slagteri er blevet politianmeldt i sagen. Hvidebæk Slagteri nægter dog at udtale sig til Ekstra Bladet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle