Ny stor opgørelse: Den globale foderproduktion forbliver stabil

Verdens foderproduktion forbliver stabil med et lille fald på 0,42 procent til 1,266 milliarder ton, fremgår det af ny opgørelse fra Alltech.

På trods af betydelige makroøkonomiske udfordringer i 2022 forblev den globale foderproduktion stabil i 2022.

Produktionen landede på 1.266 milliarder ton i 2022. Det var et mindre fald på 0,42 procent i forhold til estimaterne fra 2021.

Det fremgår af Alltech Agri-Food Outlook, der netop er udgivet.

Tallene bygger på Alltechs årlige undersøgelse omfatter data fra 142 lande og mere end 28.000 foderfabrikker. Det er 12. gang, at undersøgelsen er foretaget.

Europa blev hårdest ramt af forskelleige faktorer i 2022 - herunder store udfordringer med sygdomme, hårdt vejr og invasionen af Ukraine.

Den globale COVID-19-pandemi har haft store konsekvenser for landbrugsfødevaresektoren, idet den har bidraget til udfordringer i forsyningskæden og fremskyndet indførelsen af ny teknologi og miljømæssig bæredygtighedspraksis, fremgår det af undersøgelsen.

10 største foderproducerende lande

Kina 260.739
USA 240.403
Brasilien 81.948
Indien 43,360
Mexico 40.138
Rusland 34.147
Spanien 31.234
Vietnam 26.720
Argentina 25.736
Tyskland 24.396

Alltech Agri-Food Outlook viser også, at de 10 største lande producerede 64 procent af verdens foderproduktion, og halvdelen af verdens globale foderforbrug er koncentreret i fire lande: Kina, USA, Brasilien og Indien.

Vietnam oplevede et stort opsving i sin fodertonnage i 2022 og kom ind i top-10 foran Argentina og Tyskland og fortrængte Tyrkiet, som rapporterede om en reduceret fodertonnage. Rusland overhalede Spanien, hvor der var en betydelig reduktion i foderproduktionen.

Globalt set blev der rapporteret om stigninger i fodermængden i akvakultur-, slagtekyllinge-, æglægger- og kæledyrsfodersektoren, mens der blev rapporteret om fald i oksekøds-, mælke- og svinesektoren.

Selv om Kina oplevede et lille fald i foderproduktionen, er landet fortsat det største foderproducerende land i verden, efterfulgt af USA og Brasilien.

Alltech samarbejder med foderfabrikker, industrien og offentlige instanser rundt om i verden for at samle data til at give en vurdering af foderproduktionen hvert år. Produktion og priser for foderblandinger blev indsamlet af Alltechs globale salgsteam i samarbejde med lokale foderstofforeninger i sidste kvartal af 2022. Disse tal er et skøn og kan bruges som en informationsressource for interessenter i branchen.

/rost

Verden rundt

Nordamerika rapporterede en stigning på 0,88 procent (2,272 MMT), og USA er fortsat det næststørste foderproducerende land på verdensplan efter Kina. Der blev rapporteret om vækst i sektorerne for slagtekyllinger, oksekød og foder til kæledyr.

Latinamerika oplevede en vækst på 1,6 procent (3,066 MMT), og Brasilien var fortsat førende inden for foderproduktion i regionen og lå på tredjepladsen globalt set. Det var Mexico, Brasilien og Chile, der tegnede sig for størstedelen af væksten.

Europa oplevede det største fald i foderproduktionen på 4,67 procent (-12,882 MMT) i foderproduktionen på grund af problemer som f.eks. invasionen i Ukraine og spredningen af dyresygdomme som afrikansk svinepest (ASF) og fugleinfluenza (AI).

Asia-Pacific forblev uændret, da faldet i Kina, Pakistan, Thailand og Malaysia blev opvejet af stigninger i Vietnam, Filippinerne, Mongoliet og Sydkorea. Regionen er hjemsted for flere af de 10 største foderproducerende lande, herunder Kina, Indien og Vietnam.

Afrika oplevede et fald på 3,86 procent i fodermængden (-1,718 MMT), hovedsagelig på grund af nedskæringer i Egypten, Marokko, Kenya og Nigeria. Sydafrika oplevede på den anden side en stigning på mere end to procent, og Namibia rapporterede også om en højere fodertonnage i 2022.

Mellemøsten er steget betydeligt med 24,7 procent (6,301 MMT) som følge af en mere præcis rapportering og den saudiarabiske regerings bestræbelser på at øge slagtekyllingeproduktionen som led i sin Vision 2030-plan.

Oceanien var uændret, med et lille fald i Australien, der blev opvejet af en lille stigning i New Zealand.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle