Ny tv-serie om bæredygtige landmænd

I ”Jagten på bæredygtighed” kan du følge tre landmænd i deres søgen efter mere bæredygtige landbrugsbedrifter. Bag serien står Seges Innovation.

Alle taler om bæredygtighed i landbruget, men hvordan ser det ud i praksis? Det spørgsmål har man stillet sig selv i Seges, og svaret kan man få i en helt ny tv-serie med titlen "Jagten på bæredygtighed", der kan ses på nettet.

I tv-serien følger man tre landmænd, der på hver deres måde arbejder med bæredygtig udvikling.

Det er første gang, man på den måde sætter landmænds arbejde med bæredygtighed i fokus på video, skriver Seges Innovation i en pressemeddelelse.

- Den nye tv-serie er den største tv-satsning i Seges Innovations historie, og vi håber, at den bliver taget godt imod af både landmænd og resten af Danmark. Bæredygtig udvikling er helt centralt i landbruget, og vi håber, at vi med tv-serien kan inspirere flere landmænd til at arbejde med bæredygtighed i forhold til bå-de miljø, ledelse og den sociale del, siger afdelingsleder Karina Bjørn.

Tæt på tre landmænd

Deltagerne i ”Jagten på bæredygtighed” er den 26-årige griseproducent Jakob Bladt fra Kegnæs på Als, 44-årige mælkeproducent Vibeke Søndergaard Jørgensen fra Mors og 53-årige kalveproducent Anders Peter Jensen fra nordjyske Dronninglund.

De tre landmænd er valgt til tv-serien, fordi de alle har en stålsat ambition om at arbejde i en mere bæredygtig retning på deres bedrifter. 

- Jakob, Vibeke og Anders Peter er alle topseje landmænd og skønne personligheder, der brænder for at gøre en forskel for deres medarbejdere, dyrene og klimaet. Vi er rigtigt glade for, at de har sagt ja til at åb-ne dørene for et tv-hold, og der er ingen tvivl om, at mange seere vil kunne blive inspireret af nogle af deres tiltag på bæredygtighedsfronten, siger Karina Bjørn. 

Følges af to dommere

Blandt de tre landmænds tiltag inden for bæredygtighed er alt fra en ny græsstrategi, præcisionsjordbrug og gyllekøling til energimåling, ESG-rapportering og lederudviklingsforløb. 

I serien følges de tre landmænd af to dommere, som i hvert afsnit kårer en vinder. Dommerne er Jakob Lave, der er direktør for bæredygtig forretningsudvikling i DLG, og Pernille Stenstrup Christiansen, der er landbrugsdirektør i Danske Bank.

”Jagten på bæredygtighed” har premiere 23. januar 2023 og består af tre afsnit på hver 15 minutter. Serien kan ses på www.jagtenpaabaeredygtighed.dk og på Seges Innovations tv-platform Seges TV.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle