Ny ulveunge fanget på vildtkamera

Ulveparret i Klelund Plantage har mindst fire unger, og ikke kun tre, som hidtil troet. Forskerne vil ikke udelukke, at der kan være endnu flere hvalpe.

På de nyeste optagelser fra vildtkameraer i Klelund Plantage render fire ulvehvalpe rundt i og leger i skoven.

Dermed har vildtkameraerne nu afsløret, at ulveparret i Klelund Plantage ved Hovborg ikke kun har tre, men mindst fire hvalpe. Det ksriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Midt i juli fangede kameraerne for første gang to ulvehvalpe i plantagen, og senere dukkede en tredje op. Den gang kunne forskerne ikke udelukke, at kuldet var endnu større, og det har nu vist sig at være tilfældet.

Se videoklippet med de fire ulvehvalpe.

"De nye optagelser, som vi netop har modtaget, dokumenterer, at der er mindst fire ulvehvalpe i kuldet inden for hegnet i Klelund Plantage. På optagelserne kan vi se, dem løbe sammen alle fire på en af de veje, vi overvåger", konstaterer videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum Aarhus Kent Olsen, som leder overvågningen af ulvene for Miljøstyrelsen i samarbejde med Aarhus Universitet i nyheden fra styrelsen.

Den fjerde hvalp har været der hele tiden, men er bare ikke blevet indfanget af kameraet, og Kent Olsen kan derfor ikke udelukke, at der dukker endnu flere op.

"Et ulvepar får i gennemsnit fem hvalpe per kuld, så der kan sagtens være flere. Vi kan ikke sige det med sikkerhed endnu, fordi et vildtkamera kun viser et meget begrænset udsnit af virkeligheden", konstaterer han.


Foto: Taet fra videoen, der viser optagelser af fire ulvehvalpe i Klelund Plantage.

Forældrene til de fire nye små ulve er den danskfødte hanulv GW1469m og den tyskfødte hunulv GW1700f, der etablerede sig som par i Hovborgreviret i vinters.

Deres kuld er det tredje ulvekuld, som er født i Danmark, siden den første ulv genindvandrede i 2012.

Faktaboks

Klelund Plantage, hvor det nye ulvekuld færdes, er indhegnet, men normalt åben for offentligheden.

I øjeblikket er det område i plantagen, hvor hvalpene færdes, dog lukket for offentlig færdsel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle