Ny veganer-dokumentar vækker bekymring i Storbritannien

Ny dokumentar om vegansk aktivisme vækker bekymring blandt engelsk svineproducenter, inden den overhovedet er blevet vist.

En ny britisk dokumentar er ikke blevet vist endnu, men har allerede skabt vrede blandt britiske svineproducenter.

Det drejer sig om dokumentaren "How to steal pigs and influence people" (oversat: Hvordan man stjæler svin og påvirker mennesker), der er sat til at blive vist tirsdag 14. januar.

Dokumentaren handler om aktivistiske veganere, der blandt andet demonstrerer ved svineproduktioner.

"vi er ekstremt bekymrede"

Den britiske organisation The National Pig Association (NPA) skriver på sin hjemmeside, at den har valgt at skrive til Channel 4 for at udtrykke en stærk bekymring med programmet.

"Vi er ekstremt bekymrede for, at det planlagte program viser og potentielt glamouriserer kriminelle handlinger, som f.eks. tyveri af grise, indbrud og flytning af grise uden den nødvendige tilladelse og dermed tilskynder andre til at gøre det samme", udtaler Lizzie Wilson fra NPA til hjemmesiden, hvor hun tilføjer:

"En af de involverede har allerede en dom for for at stjæle en gris fra en tidligere indtrængen".

aktivister har besat gårde

De britiske aktivister er i de senere år gået hårdt til den britiske svineproduktion, hvor aktivisterne er trængt ind på gårde både om natten og om dagen for at dokumentere forholdene i svineproduktionen.

Det er blandt andet foregået under såkaldte "Meat the victims"-protester, hvor store grupper af aktivister har besat gårde i op til ni timer, generet landmænd og deres personale samt stresset dyrene, skriver NPA.

Det er disse protester, programmet handler om, men producenten bag, Tom Calvert fra Dragonfly, mener, at dokumentaren er balanceret.

"Vi mener, at programmet giver et fair og balanceret syn på 'Meat the victims"-arrangementerne fra begge sider og præsenterer en fair reflektion af vegansk aktivisme i Storbritannien", siger han til NPA.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle