Nye regler: Overvågningskameraer skal snart registreres

Der kommer nye regler for kamera-overvågning, der også gælder landmænd.

Også som selvstændig landmand og virksomhedsejer skal man fremover registrere sine overvågningskameraer hos politiet.

Det sker for at sikre politiet information om, hvor der findes overvågning, der kan bruges i forbindelse med efterforskning

Alle der foretager tv-overvågning af et område, der benyttes til almindelig færdsel altså som eksempelvis rammer offentlig vej, vil i 2021 blive forpligtet til at registrere deres overvågningskameraer i Politiets Kameraregister - også kaldet POLCAM.

POLCAM har eksisteret i over to år, og indtil nu, og forsat et stykke ind i 2021, har det været frivilligt at registere sine kameraer. Registret har dog vist sig at være ret nyttigt for politiets efterforskningsarbejde og i forhold til identificering af gerningsmænd, og derfor vil man fra en endnu unavngiven dato i 2021 gøre det lovpligtigt at registrere sin overvågning.

Det skriver Jysk IT i en pressmeddelelse.

"For landmænd gælder det, at overvågningen oftes foregår af en en vej, plads eller lignende - der benyttes til almindelig færdsel. Udover at registrere nye overvågningskameraer skal du fremadrettet også registrere i systemet, hvis du ændrer dine installationer", skriver firmaet. 

Datoen for, hvornår ordningen træder i kraft er foreløbig blevet udskudt til en ukendt dato senere i 2021. 

Flere har kamera på bedriften

Hos Jysk IT oplever man, at et stigende antal landbrugsbedrifter benytter sig af overvågningskameraer, fordi teknologien på flere områder kan være en hjælp. 

"Optagelserne kan dokumentere adfærd overalt og bruges som værn mod smittefare, aktivister eller personer med ulovligt ærinde. De kan også bruges til efteruddannelse ved at evaluere udførte, filmede arbejdsopgaver", forklarer Simon E. Nielsen, Key Account Manager ved Jysk IT, der i dag er landets største leverandør af IT-løsninger og kameraovervågning til landbruget.

Faktaboks

Man kan læse mere om ordningen hos politiet her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle