Nye restriktioner efter ASF-udbrud i Tyskland rammer seks store svinebesætninger

Seks store svinegårde med i alt 28.000 grise er ramt af restriktioner efter det seneste fund af ASF i Tyskland.

I sidste uge blev der fundet et vildsvin smittet med afrikansk svinepest nær ved Radeburg nord for Dresden i Tyskland - og dermed omkring 60 kilometer uden for de tidligere indhegnede restriktionszoner, der ligger tæt ved den tysk-polske grænse.

Myndigheder i området er nu klar med restriktioner efter det nye fund. Som vanligt bliver der oprettet to zoner omkring fundet, ligesom svineproducenter er forbudt at flytte grise ind og ud af zonerne, ligesom alle fritgående dyr skal tages ind.

Også alle, der kan drive jagt, er kaldt ud for at skyde vildsvin i området og alle hunde skal holdes i snor.

De nye zoner, der er oprettet i Dresden og Bautzen-distriktet og dækker et område på 435 kvadratkilometer, rammer i alt 88 bedrifter med omkring 30.000 grise. Størstedelen af grisene (28.000) holdes på seks store svinebedrifter.

Det skriver statsministeriet i Sachsen i en meddelelse. De lokale myndigheder ved endnu ikke, hvordan smitten er kommer til Radeburg, lyder det.

"De næste par uger vil afgøre, hvordan virussen fandt vej hertil. Vi udelukker i øjeblikket ikke noget og kontrollerer også for virus omkring Østsachsen. Siden april 2020 er alle sunde vildsvin og faldne hjorte blevet undersøgt for ASF i bydelen Bautzen. Indtil videre med negativt resultat", udtaler statssekretær Sebastian Vogel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle