Nye tal: EU-svineeksporten er på retræte - Danmark i fin form

EU-landene har frem til og med oktober eksporteret mere svinekød ud af EU end sidste år.

Kinas opbremsning af import af svinekød har sat sine tydelige spor på den europæiske svinekødseksport.

For mens kineserne hentede flere end 300.000 tons europæiske svinekød i marts, så var importen svundet ind til knap en tredjedel i oktober. 

Frem til udgangen af oktober var EU-landenes svinekødseksport til Kina 15 procent lavere end året, men total set er eksporten stadig en smule - to procent - over sidste års eksport af svinekød frem til udgangen af oktober.

Det skyldes, at andre lande tager godt for sig af europæisk svinekød. Filippinerne, Sydkorea og Vietnam har således hentet henholdsvis 146, 24 og 36 procent mere svinekød fra EU.

Ser man på de enkelte landes eksport-performance, så har Spanien løftet sin eksport i perode januar-oktober med mere end hele Polens eksport, og Polen er endda det land i EU, der har den sjettestørste eksport med 201.888 tons.

Spanien, der er mærket af Kinas kraftige importnedtur, har alligevel løftet sin eksport til 1.557.007 tons - en fremgang på 16 procent.

Det er mere end de to nærmeste konkurrenter målt på mængder svinekød, Danmark og Holland, der begge er gået 12 procent frem til henholdsvis 723.288 og 575.628 tons.

Der er fra EU eksporteret 4.249.607 tons svinekød i årets første ti måneder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle