S tror på aftale om at fjerne fedtafgift

Politiske meldinger tegner til, at fedtafgiften er på vej ud.

Den omstridte fedtafgift kan stå for fald, skriver altinget.dk. Venstre har fortrudt, at partiet i sin tid indførte den, og regeringspartierne er klar til at forhandle. S tror på, at afgiften bliver skrottet, men vil ikke pege på, hvor pengene skal komme fra.

»Hvis vi kan finde finansieringen til det, så vil vi gerne af med fedtafgiften. Jeg tror på, at vi finder en løsning på det, men finansieringen bliver det springende punkt,« siger John Dyrby Paulsen (S), finansordfører til Altinget.dk:

Der er bred enighed på Christiansborg om, at den udskældte fedtafgift bør fjernes. Men der er langtfra enighed om, hvor man så skal finde de 1,3 mia. kr., som afgiften giver statskassen på et år.

Erhvervslivet og deriblandt landbruget beskylder afgiften for at koste arbejdspladser og føre til mere grænsehandel uden at påvirke folkesundheden nævneværdigt.

Finansieringen den ømme tå

Hos regeringspartierne er man klar til at forhandle. Det gjorde man også under forhandlingerne om en skattereform, men uden at blive enige. Det tror Socialdemokraterne dog på, at man bliver denne gang.

»Det mest interessante med vores øjne er, at Lars Løkke gerne vil af med den fedtafgift, han selv indførte. Jeg tror på, at vi finder en løsning på det, men finansieringen bliver det springende punkt,« siger finansordfører John Dyrby Paulsen (S).

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle