Nykredit og Forenet Kredit klar med tre nye grønne initiativer

Få dage efter den historiske klimaaftale for landbruget, der blev indgået mellem regeringen og alle Folketingets partier, tager Nykredit nu – med støtte fra Forenet Kredit – en række initiativer, der skal støtte yderligere op omkring Landbrugets grønne omstilling.

Det skal være nemmere og billigere at træffe grønne valg. Derfor er Nykredit med støtte fra Forenet Kredit nu klar med tre nye initiativer til landbruget for at understøtte landbrugets markante grønne omstilling.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse. 

Nykredit vil fritage sagsgebyret til de landbrugskunder, som vil udtage klimatung landbrugsjord, fortsætter Grøn Maskinleasing til landbruget ind i 2022 med en fornyet ramme på [500 mio. kr.] og indstifter en Bæredygtighedspris for landmænd og landmandsstuderende. Nykredits ejere Forenet Kredit har givet et grønt tilskud på 200 mio. kr., som gør tiltagene mulige.
 
"Den nye klimaaftale for landbruget er et afgørende skridt i at støtte landbruget i den nødvendige grønne omstilling. Som Danmarks største udlåner til landbruget, ønsker vi at støtte op om den omstilling ved at gøre det nemmere og billigere for landmændene at træffe grønne valg", udtaler Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit, og fortsætter:
 
"Nykredit er ejet af en forening af kunder, Forenet Kredit. Samtidig er det en del af vores strategi, at vi vil bidrage til bæredygtig udvikling i hele landet og gøre noget særligt for den verden, vi er en del af. Ingen kan være i tvivl om, reduktionen af drivhusgasser haster. Vor filosofi er at komme til markedet med tiltag hurtigst muligt og bidrage til at den bæredygtige omstilling sker så hurtigt som muligt. Det gælder også i forhold til landbruget."

    
 

 

Faktaboks

De tre initiativer

Jordudtag

Ifølge Klimarådet er jordudtagning af kulstofrig jord det tiltag inden for landbruget, som kan give det største potentiale for at nedbringe CO2 frem mod 2030. Derfor er det også et helt centralt element af Aftale om grøn omstilling af landbruget.

Landbrugskunder vil fra 1. november 2021  slippe for gebyret, når de indgår en ansøgningsproces om jordfordeling og jordudtagning af lavtliggende lavbundsjord.

Grøn Maskinleasing

røn Maskinfinansiering har gjort det billigere for landmænd at finansiere grøn teknologi siden efteråret 2020 Det er gået langt over forventning med Grøn maskinfinansiering.

Der blev i 2020 afsat en pulje på 500 mio. kr. på meget gunstige vilkår. Forventningen var, at det ville tage ca. 2 år at bruge puljen, men allerede ved udgangen af 2. kvartal 2021 blev den opbrugt. Nykredit har valgt at fortsætte med attraktiv leasingfinansiering af grønne maskiner resten af 2021. Forenet Kredits tilskud gør det muligt med en yderligere leasingpulje på 500 mio. kr. fra start 2022.

Bæredygtighedspris til landmænd

Bæredygtighedsprisen går til en etableret landmand og en ny landmand i faget.

Nykredit, Landbrug & Fødevarer og Forenet Kredit vil med prisen sætte fokus på klima- og bæredygtighed i primærlandbruget. Ved udvælgelsen lægges der vægt på, at landbrugsvirksomheden har et solidt forretningsgrundlag hvor klima og bæredygtighed er i fokus, og at initiativerne kan adopteres af andre landbrugsvirksomheder. Der kan fx være tale om tiltag der understøtter klima- eller biodiversitetsmålsætninger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle