Nykredit overvejer muligheder for at hjælpe landmænd i tørken

Landbrugets største långiver, Nykredit, følger også med i tørkens konsekvenser. Samtidig sendes 50 mio. kr. i rabat ud til kunderne.

Hos landbrugets største långiver, Nykredit, følger man også med i tørken, melder koncernchef Michael Rasmussen.

"Vi er meget opmærksomme på, at landbruget står i en særlig situation som følge af tørken. Lige nu er vi ved at danne os et overblik over, hvordan det står til hos vores kunder. På den baggrund vil vi tage stilling til, hvordan vi går til den aktuelle situation", udtaler han i en skriftlig kommentar.

Vil i dialog

"Under alle omstændigheder vil vi som altid gå i dialog med de kunder, der har det svært, og forsøge at finde en løsning for den enkelte kunde i samarbejde med andre relevante parter".

Koncernchefen peger på et nyt tiltag, kaldet ErhvervsKroner, der sender en del af selskabets overskud retur til kunderne, et tiltag, der ikke bunder i tørken, men som måske alligevel lindrer lidt.

"De, der har realkreditlån hos os, får ErhvervsKroner her i andet halvår. Det er en rabat på bidragssatsen, som vi kan give, fordi vi er ejet af en forening, Forenet Kredit. I alt får vores landbrugskunder godt 50 mio. kr. i rabat i år. Jeg er fuldt ud klar over, at det ikke løser den nuværende situation, men jeg håber, at det trods alt kan hjælpe en smule. ErhvervsKroner er garanteret til og med 2019. Det bliver til rabatter på godt 150 mio. kr. i den periode", siger han.

Rabat

Konkret svarer ErhvervsKroner til 1.500 kr. for hver lånt million i rabat til kunderne. Nykredit har et udlån på omkring 100 mia. kroner til landbruget ud af et samlet udlån på 1.200 mia. kroner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle