Nykredit: Tørkepakke kan have direkte betydning for udlån til landmænd

Tørkepakken er mere værd end de 382 mio. kr., den koster. Den er vigtigt signal til omverdenen om landbruget.

Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør for Nykredit, glæder sig over, at regeringen, S og DF giver landbruget en håndsrækning med en tørkepakke. Det kan indirekte have betydning for, om landmænd kan låne penge til at komme gennem tørkekrisen.

”Det er ikke uden betydning, at politikerne kommer med en håndsrækning, ligesom vi i Nykredit og finansverdenen har prøvet at finde løsninger for den enkelte og er gået lidt længere end sædvanligt", siger han.

Som landbrugsdirektør i Nykredit ser han dog ikke så meget på landbruget generelt. Han ser hvert landbrug som en individuel sag i forhold til tørken. Nogle er ekstremt hårdt ramt, andre mindre hårdt.

Hvor hårdt, man er ramt handler om hvor vidt man har kunnet vand, om man har solgt afgrøder på forhånd eller købt på forhånd og til hvilke priser. Og meget andet.

”Det er godt, at politikerne medvirker til at afdæmpe virkningerne af tørken og skabe mere forudsigelighed. Det er et vigtigt signal. Det havde jeg også forventet, at de ville, og jeg havde været skuffet, hvis de ikke havde hjulpet", siger Poul Erik Jørgensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle