Nykredit vil hæve tilbagebetalinger til landbrug efter salg

Nykredit vil forhøje og udvide tilbagebetaling til kunderne - de såkaldte kundekroner - hvis salget af ejerandel til pensionskasser går igennem.

Nykredit vil hæve kundekrone-udbetalingen, hvis salget af 16,9 procent af ejerskabet til pensionsselskaber går igennem.

Det skriver Nykredit i en pressemeddelelse.

Argumentet bag salget af en andel af Nykredit har blandt andet været, at koncernen havde brug for bedre kapitalpolstring, men med salget vil kapitalgrundlaget være så godt, at selskabet kan hæve de penge, som selskabet betaler tilbage til kunderne.

De nye ejere vil også få del i disse udbetalinger, der altså fremover bliver større end de 0,1 procent af det lånte beløb.

Nykredit skriver, at kunderne vil: "...vil få et højere beløb end de 1.000 kr. pr. lånt mio. kr. om året, og dette vil de blive garanteret frem til udgangen af 2019."

Det gælder både Totalkredits privatkunder samt koncernens erhvervskunder - det vil sige også landbrug.

Nykredit angiver ikke, hvor mange ekstra kundekroner, de vil udbetale, men skriver blot, at de vil 'forhøje og udvide konceptet'.

Prognosepriser skyder i vejret for svinekødSvin 6. december · 17:55

På lån, der overstiger 20 mio. kr., vil Nykredit kun give rabat på bidragssatsen på de første 20 mio. kr. af restgælden.

Forenet Kredits bestyrelse vil med opbakning fra Nykredit A/S’ bestyrelse og koncerndirektionen anbefale Forenet Kredits repræsentantskab at godkende aftalen på et møde den 23. november.

Godkendes aftalen, dropper Nykredit planen om en børsnotering.

"Vi skal fortsat have fokus på at være effektive og rentable, men med denne løsning, vil vi kunne flytte endnu mere fokus over på at skærpe koncernens konkurrencekraft. Vi vil kunne give flere KundeKroner til flere kunder - og arbejde for vækst, kundetilgang og ikke mindst øget kundetilfredshed", siger Michael Rasmussen, koncernchef for Nykredit A/S, i en pressemeddelelse.

Over for Ritzau uddyber han, at den øgede kapital, Nykredit får, betyder, at Finanstilsynets solvenskrav over for Nykredit falder med tre procentpoint.

Kritikere - heriblandt L&F-formand Martin Merrild - har fremført, at eksterne investorer vil kræve fokus på kapitalafkast til ejerne, hvor en kundeejet realkreditinstitution vil have fokus på billige lån.

Faktaboks

PFA, PensionDanmark, PKA, AP Pension og MP Pension køber en ejerandel af Nykredit, hvis aftalen godkendes af Nykredits repræsentantskab 23. november.

Pensionsselskaberne køber 10,9 pct. af aktierne i Nykredit A/S fra Forenet Kredit for 7,5 mia. kr., ligesom investorerne afgiver tilsagn om fremtidig tilførsel af kapital til Nykredit, hvis der opstår behov for det.

Pensionsselskaberne har samtidig indgået aftaler med Industriens Fond og Østifterne f.m.b.a om køb af en del af disse minoritetsaktionærers aktier i Nykredit A/S. Disse aftaler er betinget af, at Forenet Kredits salg af aktier til pensionsselskaberne endeligt gennemføres og vil kunne bringe den samlede investering fra pensionsselskaberne op på 16,9 pct. af aktierne i Nykredit A/S til en samlet pris på 11,6 mia. kr.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu