Nyt anlæg skal udvikle udvindingen af protein af græs

R&D skal i samarbejde med parter og interessenter knække koden for sammensætning af en komplet fabrik, som kan udvinde protein af græs. Anlægget vil blive det første af sin type i Danmark.

Danmark er et af de førende lande inden for produktion af animalske fødevarer og økologisk jordbrug.

Inden for den økologiske produktion af grise, kyllinger og æg er der et stort behov for lokalt dyrket protein af høj kvalitet. På nuværende tidspunkt sikres proteinforsyningen ved at importere økologisk soja fra Kina, hvilket ønskes erstattet med dansk økologisk protein.

Det skriver R&D i en pressemeddelelse.

Et nyt projekt ”Græsprotein-fabrik”, som er medfinansieret af Region Midtjylland, har til formål at udvikle et produktionsanlæg til fremstilling af foderprotein til grise og fjerkræ udvundet af græsmarksafgrøder. Det vil bane vejen for en kommende dansk produktion af græsprotein som erstatning for importeret soja.

skal belyses fra forskellige vinkler

R&D’s afdeling for Engineering & Automation er ansvarlige for Græsproteinfabrik-projektet, hvor formålet er at optimere alle processerne omkring håndtering af græs og udvinding af proteinet samt udnyttelse af bi-produkterne. 

Maskinhandlers nytårstilbud: Nul-rente på brugte maskiner i tre årMaskiner 21. november · 16:32

”De forskellige og nødvendige processer omkring udvinding af protein fra græs er velkendte, men måden at sammensætte en komple fabrik samt vælge de rigtige løsninger og koncepter inden for hvert område er stadig ukendte. De respektive parters involvering gør det muligt at belyse emnet fra forskellige vinkler, så vi kan finde frem til den rigtige løsning på problemstillingen,” udtaler Daniel Schou Jensen, Project Director hos R&D Engineering & Automation.  

første af sin type i danmark

Et forventet prototypeanlæg vil blive det første af sin type i Danmark og vil sikre en ny produktionslinje for lokalt produceret og bæredygtigt proteinfoder. Projektet vil i første omgang fokusere på det økologiske marked, men vil efterfølgende forsøge at skabe synergi mellem udnyttelsen af forskellige biomasser fra andre markeder.  

Projektet forløber indtil sommeren 2019 og er medfinansieret af Region Midtjylland, som gennem projektet ønsker at skabe vækst og nye arbejdspladser med regionale midler.  

Parterne i projektet er: R&D Engineering & Automation, Runi A/S, SiccaDania, Danish Marine Protein, Biotest, Skive Biogas, Vestjyllands Andel, Nordisk Tang, Konsulent, AU Ingeniørvidenskab og AU Husdyrvidenskab.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu