Nyt asiatisk land åbner for tysk svinekød

Vietnam giver grønt lys for import af tysk svinekød.

Tysklands muligheder for at eksportere sit svinekød ud af EU fortsætter med at blive forbedret efter landets eksportudfordringer som følge af udbruddet af afrikansk svinepest i september 2020. 

Det førte for et halvt år siden til, at Asien klappede grænserne i for tysk svinekød, som i stedet primært skulle afsættes inden for EU's grænser. 

Forleden kom det første lyspunkt for tyskerne, da Singapore indgik en regionaliseringsaftale med de tyske myndigheder, der tillader svinekød fra regioner af Tyskland, der ikke er berørt af svinepest-udbruddet i den østlige del af landet.

Nu er Vietnam kommet på samme tanker og har ifølge det ugentlige nyhedsbrev fra Tysklands største slagteri Tönnies indgået en lignende aftale. 

"Åbningen af eksport til Vietnam er en positiv udvikling. Desværre er der stadig ingen positive nyheder fra Kina i denne henseende", lyder det fra Tönnies, som naturligt sukker efter åbning for eksport til Kina, der frem til september 2020 var den klart største importør af tysk svinekød . 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle