Nyt Danish Crown-opkøb skal fylde kundernes kurve med bacon

Det nye opkøb af hollandske Baconspecialist Zandbergen er ikke købt for at sende flere råvarer til virksomheden men derimod for at øge salget af bacon.

Her til eftermiddag har Danish Crown offentliggjort købet af den hollandske familievirksomhed Baconspecialist Zandbergen, der specialiserer sig i bacon.

Selskabet omsætter for omkring en milliard kroner, og dermed er der tale om en sværvægter i baconbranchen.

"Der er ingen tvivl om, at det er et stort opkøb for os, og det styrker os gevaldigt på bacondelen. Vi går fra at være en nummer 1 på bacon til nu at være en rigtig stærk nummer 1. Nu dækker vi flere markeder og bliver endnu stærkere på flere forskellige kategorier", siger Jais Valeur, koncernchef i Danish Crown, til landbrugsavisen.dk

Den hollandske virksomhed er i front, når det kommer til færdigstegt bacon. Altså den bacon, der bruges på hoteller, restauranter og i sandwiches, hvor man ikke har folk ansat til at stå ved panden med køkkenrulle og fyldte tallerkener i rygende baconos.

"Det er et selskab, der passer virkelig godt til os. Ofte er spillere inden for vores industri meget brede, men det her er en specialiseret baconvirksomhed. Det passer rigtig godt til vores strategi", siger han.

"Det er en væsentlig forøgelse"

Jais Valeur vil ikke sætte et tal på, hvor mange tons kød den hollandske virksomhed skal håndtere i fremtiden, men nøjes med at sige, at "det er en væsentlig forøgelse af den mængde bacon, der allerede nu sælges gennem Tulip".

"Men de omsætter som sagt for en milliard kroner, så det er en stor sag på så smalt et område. Der skal virkelig nogle skiver bacon over disken for at nå derop", siger han og understreger at købet af den hollandske familievirksomhed ikke er kommet i stand med henblik på at sende flere råvarer mod de hollandske rygeovne.

"Vi har ikke købt virksomheden for at skubbe vores produkter ind. Det er købt af hensyn til forbrugerne og for at sælge mere bacon".

Købsprisen holdes sædvanen tro mellem parterne, og Jais Valeur forventer, at Baconspecialist Zandbergen er integreret i Tulip inden for 6-12 måneder.

"Først afventer vi lige konkurrencemyndighederne, og det forventer vi tager 1-2 måneder. Og så tager vi resten derfra", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle