Nyt dansk hudeselskab får norsk partner i konkurrencen med Danish Crown

Himmerlandskød går sammen med norsk selskab om salget af huder.

Himmerlandskød kommer ikke til at stå alene i sit nye hudeselskab, der nu etableres som direkte konkurrent til det danske, Danish Crown-kontrollerede Scan-Hide.

I stedet kommer norske Norilia også til at sælge selskabets huder via et nyt, fælles salgsselskab, der skal hedde Norilia Nordic.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som parterne her til morgen har udsendt.

Som LandbrugsAvisen.dk tidligere har fortalt, brød Himmerlandskød sidste år ud af Scan-Hide efter længere tids uenigheder om strategi og kapitaliseringen af andelsselskabet, som Danish Crown har den bestemmende indflydelse i.

Siden har Himmerlandskøds direktør Lars Andersen for en måneds tid siden fortalt, at selskabet på en ny fabrik i Rødkærsbro vil etablere forbehandling af selskabets omkring 100.000 huder.

Det vil gøre det muligt, at selskabet ikke nødvendigvis længere skal sælge huder til behandling på kommcercielle vilkår hos Scan-Hide i Vester Skerninge på Sydfyn.

Norsk markedsleder

Norilia er i forvejen på markedet med salg af huder og er markedsleder i Norge, men glæder sig over, at man nu får mere styrke og slagkraft.

”For Norilia vil det styrke vores position på markedet og skabe merværdi i både produktion og salg for os og vores leverandører”, siger Norilia CEO Morten Sollerud.

Direktør Lars Andersen, Himmerlandskød udtaler:

”Nordiske huder er kendt som et høj kvalitetsprodukt i garveriindustrien, og vi ser et stort potentiale i at samle de nordiske huder i Norilia Nordic”.

Norilia, det norske selskab, omsatte i 2018 for 507 mio. norske kroner. Ud over kreaturer slagtes også lam.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle