Nyt dyrskue aflyser - må udsætte jubilæet endnu engang

For andet år i træk må dyrskuet aflyse på grund af corona.

Corona-situationen skaber for stor usikkerhed for Horsens Dyrskue & Madmarked, der nu har valgt at aflyse arrangementet, som skulle have været holdt den 19. og 20. juni.

Det melder dyrskuet i en pressemeddelelse.

"Vi har troet og håbet på, at det kunne lade sig gøre, men trods lempelser i forsamlingsforbuddet er der stadig meget, der er usikkert", siger formanden for Horsens Dyrskue & Madmarked, Peter Søgaard Mortensen, der netop har truffet beslutningen sammen med den øvrige bestyrelse.

"Der er stadig mange forbehold, og det er svært at holde god afstand til et arrangement som det her. Vi oplever, at vores udstillere og frivillige hjælpere er usikre, og det er svært at give garantier. Lempelserne kom alt for sent, og hvis vi gennemfører, spørger vi os selv, hvad det så er for et dyrskue, vi får holdt".

For sen udmelding

Det er nu andet år i træk, at dyrskuet aflyses på grund af corona, og Peter Søgaard Mortensen beklager beslutningen, som bestyrelsen er kede af, men har fundet det nødvendig at træffe.

"Hvis hverken udstillere eller tilskuere tør komme, bliver det jo alligevel ikke det dyrskue og madmarked, vi gerne vil holde", siger han.

Projektleder Mette Hein og hendes stab var ellers godt i gang med planlægningen, men ligesom formanden oplever hun også en meget stor usikkerhed fra de involverede.

"Vi ved stadigvæk ikke, hvornår det store forsamlingsforbud bliver lempet og med hvilke forbehold. Og vi må bare konstatere, at vi ikke er gearet til så stor en usikkerhed så tæt på afviklingsdatoerne, hvis vi forsat skal kunne stå inde for den oplevelse vi giver alle folk på pladsen og ikke mindst vores gæster".

Lige nu lyder udmeldingen fra regeringen og aftalepartierne, at det udendørs forsamlingsforbud efter planen vil blive afskaffet helt den 11. juni, men der er dog ingen garantier.

I år, og forrige år, skulle dyrskuet ellers have fejret sir 150 års jubilæum. Dette er nu skubbet til næste år, hvor dyrskuet efter planen afholdes den 18. og 19. juni 2022.

Sætter ”Plan B” i værk

Dyrskue-arrangørerne har overvejet situationen nøje i forbindelse med, at en aflysning kunne blive nødvendig, og man har på den baggrund lavet en ”Plan B”, som nu sættes i værk, lyder det.

"Det er vigtigt for os, at vi stadig kan skabe oplevelser i bestræbelserne på at samle by og land. Vi vil derfor arrangere nogle events, hvor folk kan få en oplevelse af, hvor fødevarerne kommer fra, og hvor de kan fornemme lidt af, hvad der sker i landbruget", siger Mette Hein.

Horsens Dyrskue & Madmarked har på den baggrund planer om forskellige mindre arrangementer, f.eks. madmarked og besøg af dyr og landmænd i midtbyen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle