Nyt erhvervsnetværk skal styrke kornets rolle

Når Kornets Hus igen får lov at slå dørene op efter corona-nedlukning, bliver det med opbakning fra et stærkt netværk af virksomheder i fødevarebranchen. Kornets Hus har netop lanceret erhvervsnetværket ”Kernepartnerne” for alle, der vil være med til at udvikle og styrke kornets rolle i den danske madkultur 

Nordjyllands nye madkulturhus er ikke kun for private madelskere og bagenørder. Nu lancerer folkene bag huset også et erhvervsnetværk, som skal samle viden og inspiration fra hele fødevarebranchen og forene de aktører, der gerne vil arbejde med at udvikle kornets rolle i dansk madkultur. 

En håndfuld virksomheder har allerede meldt sig som Kernepartnere, herunder råvaregrossist indenfor bageriløsninger CBP A/S, hvor chef for marketing og forretningsudvikling Christina Deleuran udtaler:

”Vi kan kun glæde os over et initiativ som Kornets Hus. Et kernepartnerskab for CBP betyder, at vi tager del i en fælles rejse om at løfte og videregive viden. Viden om gamle korn-dyder, vores ophav, Danmark som højkvalitets-fødevareland og en voksende madkultur blandt glade amatører og professionelle - alle med en passion for gode danske råvarer."

Blandt andre Kernepartnere er De Danske Gærfabrikker, Lantmännen Schulstad og Lantmännen Cerealia, og der er dialog med flere både virksomheder og uddannelsesinstitutioner.    
Den gode modtagelse af Kernepartner-initiativet glæder centerleder for Kornets Hus, Johannes H.

Vestergaard:

”I Kornets Hus er vi meget optagede af at styrke samtalen om vores fælles madkultur og give vores gæster de bedste værktøjer til at deltage i udviklingen af den. Vi er ikke i tvivl om, at vi kun lykkedes med denne ambition, hvis vi formår at indgå i tætte samarbejdsrelationer og tænke Kornets Hus som et mødested for hele fødevare-Danmark.”

Netværksdage for fødevarebranchen

Når det igen bliver muligt at åbne dørene til Kornets Hus, vil huset udover at være et oplevelsescenter for privat besøgende også fungere som et mødested for aktører indenfor fødevarebranchen – især for virksomheder og institutioner med en fælles interesse for korn. Her vil der blive afholdt netværksdage og kurser, hvor kokke, bagere, influencere, private virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan mødes og udveksle ideer og ny viden. Disse fagdage vil tage udgangspunkt i kornet, dets gastronomiske muligheder, ernæringsmæssige kvaliteter og historiske betydning.    

I Kornets Hus ser både centerleder Johannes Vestergaard, idémand Jørn Ussing Larsen og resten af husets personale frem til for alvor at tage hul på det spændende arbejde.

I december måned kunne Kornets Hus efter mere end 10 års hårdt arbejde for første gang officielt byde gæster indenfor i den arkitektoniske perle, tegnet af den norske stjernearkitekt Reiulf Ramstad. 

Det blev dog en kort fornøjelse, da der efter den første åbningsweekend i huset som bekendt blev lukket ned for det meste af landet pga. risikoen for Corona. 

Når Kornets Hus åbner igen, vil der være nye aktiviteter og udstillinger for de besøgende, og et program for kurser vil blive udrullet i samme omgang.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle