Nyt krav om tilbagebetaling: BMG-ledelse overførte til familie, da svindel blev opdaget

Samme dag, som BMG-ledelse blev klar over den omfattende svindel i selskabet, blev 390.000 kr. overført til et familiemedlem til en fra ledelsen. Nu forlanges de tilbage af konkursboet.

Konkursboet i den svindelramte kornkoncern BMG fra Randers forlanger nu hele 390.921,38 kr tilbage fra et familiemedlem til en del af den tidligere ledelse i selskabet.

Det fremgår af kreditorinformation udsendt i dag til de mange landmænd og øvrige, der tabte penge på BMG-koncernens kollaps i februar.

Her står der nemlig, at kuratorerne, der rydder op i BMG-selskaberne, har indledt omstødelsessag mod et familiemedlem til den tidligere ledelse i BMG med krav om tilbagebetaling.

”En leverandør til virksomheden, der også er familiemedlem til en fra selskabets ledelse, har fået penge på samme dag, som man opdagede svindlen”, fortæller en af de tre kuratorer, Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun i Aarhus.

Det skete den 24. januar i år.

Få dage senere, den 27. januar, blev BMG's kollaps offentligt kendt, da den tilbageværende ejer og direktør Søren Blach udsendte pressemeddelelse om, at Jens Møller Lund var blevet bortvist efter fund af omfattende manipulation af selskabets regnskaber gennem en længere årrække.

Penge skal ud til kreditorerne

Søren Christensen Volder ønsker ikke at fortælle yderligere om, hvem betalingen af sket til og af hvem, da sagen stadig pågår.

”Vi har stævnet både vedkommende og det ledelsesmedlem, der efter vores opfattelse har medvirket til betalingen. Vi mener, at det er omstødeligt for familiemedlemmet og ansvarspådragende for ledelsesmedlemmet”, siger han.

Det ansvarspådragende handler i givet fald om en erstatning til konkursboet. Men i første omgang skal de 390.921,38 kr. retur til konkursboet, mener kuratorerne.

”Pengene skal betales tilbage. Det forekommer mest rimeligt, at pengene bliver fordelt til alle kreditorerne og ikke bare til ét familiemedlem”, konstaterer Søren Christensen Volder.

Pt. er der ifølge kreditorinformationen værdier for 26,5 mio. kr. i konkursboet.

Disse skal fordeles først til boets omkostninger, dernæst til krav med fortrinsstilling og til sidst blandt de øvrige kreditorer, herunder en længere række af landmænd, der handlede med selskabet. Her er der indtil videre anmeldt krav på i alt 195 mio. kr. i boet.

Omstødelsessagen er blot den nyeste af en længere række af retsopgør efter svindelsagen. BMG-kuratorerne har i dag offentliggjort, at de - ligesom Spar Nord - er på vej med en erstatningssag mod den tidligere ledelse. Dertil kommer, at de for få uger siden bekendtgjorde, at de også har stævnet den tidligere revisor i BMG for 43 mio. kr.

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle