Nyt ministerium skal overtage sager om landdistrikter

Statsminister Mette Frederiksen har oprettet et nyt ministerium, Indenrigs- og Boligministeriet, der blandt andet skal overtage landdistrikterne.

Torsdag er der oprettet et nyt ministerium i Danmark, kaldet Indenrigs- og boligministeriet.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) i en pressemeddelelse fra statsministeriet.

Den nye indenrigs- og boligminister er Kaare Dybvad Bek (S), der tidligere blot var boligminister. Indenrigsministeriet lå tidligere under minister Astrid Krag (S), men er nu flyttet til det nye ministerium. Med flytningen følger planområdet og sager om regional- og landdistrikter også over under Kaare Dybvad Bek i det nye ministerium.

Formålet med at etablere et nyt Indenrigs- og Boligministerium er at styrke grundlaget for et mere sammenhængende Danmark med balance mellem land og by, skriver statsministeriet.

"Danmark er ganske enkelt for lille et land til store forskelle. Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium", siger Mette Frederiksen, der allerede varslede, at der ville komme større fokus på landområderne i sin nytårstale.

Den nye Indenrigs- og boligminister glæder sig også til arbejdet.

"Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere. Det er en vigtig dagsorden at sikre balance mellem land og by, og jeg ser frem til de nye og spændende opgaver, der følger med", udtaler Kaare Dybvad Bek.

Flere rokader

Som konsekvens er flere andre politiske områder også flyttet til et nyt ministerium. 

Således hedder det forhenværende Social- og Indenrigsministerium nu i stedet Social- og Ældreministeriet, efter indenrigsområdet er flyttet til det nye ministerium. Det er fortsat Astrid Krag, der er social- og ældreminister.

Dermed hedder Sundheds- og Ældreministeriet nu også "kun" Sundhedsministeriet. Sundhedsministeren er fortsat Magnus Heunicke (S).

Også det tidligere Transport- og Boligministerium har nu ændret navn til Transportministeriet. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle