Nyt projekt skal få grønnere mad på tallerkenerne i danske storkøkkener

Nyt projekt skal bidrage til at få grønnere mad ind i de danske storkøkkener.

Gul karrysuppe, boller i karry i en grøn version og gulerodskage med daddelcreme.

De er blandt opskrifterne i det nye projekt Grønne Gryder, der udkommer med en opskriftsamling på 80 grønne retter, som skal bringe flere grøntsager ind i måltiderne på de danske sygehuse, hos de ældre på plejecentrene og i kantiner landet over.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse. 

Missionen for projektet Grøn mad i store gryder er klar: Det grønne måltid skal i langt højere grad vælges til ude i de danske storkøkkener, så de spisende får glæde af indbydende og velsmagende mad fyldt med grøntsager.

Arla Pro, der er Danmarks største leverandør af mejeriprodukter til storkøkkener, er en del af projektet og glæder sig over udgivelsen af opskriftssamlingen.

”Grønne Gryder er et fantastisk initiativ, og det har været en fornøjelse, at vi hos Arla Pro har kunnet bidrage til projektet ved at udvikle opskrifterne til de grønne retter i opskriftssamlingen",  siger Britta Surland, der er projektansvarlig i Arla Pro for Grøn mad i store gryder. 

Grøn mad i store gryder er grundlagt af chef for Mad og Frivillighed i Odense Kommune, Gitte Breum, og enhedschef på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Michael Allerup. Herudover deltager en række samarbejdspartnere i måltidskonceptet – herunder Arla Pro, Dansk Vegetarisk Forening, Økologisk Landsforening og Danske Æg.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle