Nyt selskab vil investere 215 mio. kr. i dansk biogas

Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities, har i samarbejde stiftet DBC Invest. Med DBC Invest følger et investeringstilsagn på 215 millioner kr. i danske biogasanlæg.

Der skal gives gas med investeringerne i biogasselskabet Danish Bio Commodities.

Danish Bio Commodities, der er stiftet af Vestjyllands Andel sammen med Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering har givet tilsagn om at investere 215 mio. kr. i danske biogasanlæg gennem selskabet DBC Invest.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

"Det er vigtigt for os, at kreditten for den grønne omstilling tilfalder dem, der leverer den - nemlig landbruget! Derfor glæder vi os over, at vi med DBC Invest kan tilbyde de danske landmænd og biogasejere en kapitalstærk partner, som udover investering i og videreudvikling af anlæggene vil bidrage med en solid indsigt i landbrugs- og energisektoren", siger Steen Bitsch, CEO i Vestjyllands Andel.

DBC Invest har ambitioner om at investere i en række biogasanlæg i løbet af de kommende år. I den forbindelse vil selskabet gå efter en ejerandel på 30-49 % i hvert enkelt biogasanlæg.

"Ved at investere i en større portefølje af biogasanlæg skabes der muligheder for vidensdeling og optimering på tværs af de anlæg, som er under ejerparaplyen. Dette bl.a. med henblik på at reducere produktionsomkostninger og på sigt skabe andre afsætningsmuligheder for biogassen - eksempelvis gas til transport", forklarer Niels Brøndsted, CFO i Jysk Energi.

Tættere partnerskab

Med etableringen af DBC Invest ønsker Danish Bio Commodities bl.a. at få indflydelse på hele biogasanlæggets værdikæde fra indkøb af biomasse til salg af grønne certifikater.

"Vi glæder os over, at den første aftale er ved at være i hus, og at vi samtidig er i dialog med så mange biogasejere, som det er tilfældet", siger Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest.

Han påpeger desuden, at selskabet snarligt vil offentliggøre den første investering i et biogasanlæg

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle