Nyt spark til svineprisen: "Det ser dog ud til at vi er igennem det værste"

Efter sidste uges fald på hele 40 øre må Danish Crowns svinenotering tage endnu et huk på -20 øre. Den værste usikkerhed er dog overstået, melder DC.

Det europæiske marked for grisekød er fortsat sløvt med lavt forbrug og sivende priser.

Det melder Danish Crown, der igen i denne uge sænker noteringen. 

Denne gang med -20 øre så prisen lander på 10,1 kroner per kilo. Dermed er svineprisen kun faldet siden uge 25, og producenterne har nu samlet mistet 1,8 kroner per kilo over de sidste fem uger.

So-noteringen fortsætter dog de sidste ugers modsatte trend og stiger igen. Igen med 30 øre til nu 7,60 kroner per kilo.

Til sammenligning ligger svineprisen nu 40 øre lavere end samme tidpunkt sidste år og 1,1 kr. lavere end uge 30 i rekordåret 2019.

Det ser dog ud til, at det værste stormvejr er drevet over nu, det melder Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

"Der er fortsat ubalance i markedet, men vi er ikke langt fra ligevægt og dermed en stabilisering af priserne", siger han.

"Om det bliver et lidt højere forbrug i Europa eller et løft i eksporten til Kina, der skaber balancen, er umuligt at spå om, men efter et markant fald siden starten af juni på grund af den pludselige kinesiske opbremsning, ser det ud til vi er ved at være igennem det værste", siger Lars Albertsen.

En af udfordringerne i Europa er ifølge Danish Crown fortsat en relativ lav kapacitet til udbening efter halvandet år med en meget stor eksport af delstykker til Kina.

Det har presset priserne på især forender og skinker men også bove, nakker og småkød, men efterhånden begynder der også at være en bedre balance på det område, lyder det.

"Der er fortsat stor usikkerhed på det tyske marked. På den ene side er der et lavt udbud af slagteklare grise, men efter der er fundet afrikansk svinepest på flere mindre landbrug i det østlige Tyskland, er der usikkerhed om de få lande udenfor EU, der stadig har været åbne for tyske varer, nu vil lukke ned. Derfor er der kommet flere tyske varer ud på det europæiske marked og gør ikke situationen nemmere lige nu", siger Lars Albertsen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle