Nyt stort prisfald rammer tyske slagtesvin

Den tyske slagtesvinenotering falder yderligere 37 øre.

Den tyske slagtesvinenotering er igen kommet under pres. 

Onsdag falder noteringen med yderligere fem eurocent til 1,37 euro pr. kg. Det svarer til 10,21 kr. Det melder Danske Svineproducenter.

Huspriser fra flere slagterier spiller en rolle i den nuværende situation.

"Prispresset på det tyske slagtesvinemarked aftager ikke. Allerede i den seneste slagteuge krævede de store tyske slagterier en markant nedjustering af den tyske notering, men den tyske omsætterorganisation VEZG gav ikke efter og holdt den officielle tyske slagtesvinenotering stabil. De tre største tyske slagterier reagerede med huspriser. Mens noteringen var 1,42 euro pr. kg, betalte slagteriet Tönnies for eksempel kun 1,35 euro pr. kg for slagteklare grise uden kontrakt", skriver Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Der meldes om et fortsat lavt udbud af slagteklare grise, men slagterierne er aktuelt ikke interesserede i at købe flere grise. 

ISN melder om let stigende udbud, og det er blevet vanskeligere at afsætte slagteklare grise. Til gengæld stabiliserer priserne sig på kødmarkedet, men der mangler prisimpulser, der kan drive priserne op.

"Markedsinteressenterne håber nu på, at slagteriernes efterspørgsel stiger i de kommende uger, når ferietiden efterhånden slutter i flere og flere tyske delstater. Desuden er grisepriserne i Kina steget lidt igen i de seneste par uger, og de kinesiske futurepriser tyder på yderligere prisstigninger i de kommende måneder", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle